Afera Agram

Do kraja tjedna sud odlučuje o Pripuzu, Laci i Markusu

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Petar Pripuz
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Slobodan Ljubičić Kikaš,uhićenje
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Miro Laco
28.10.2014.
u 06:30
Očekuje se da će do sredine ovog tjedna svoje žalbe na određivanje istražnog zatvora sudu predati i branitelji Milana Bandića te ostalih 11 pritvorenih osumnjičenika...
Pogledaj originalni članak

USKOK je jučer sudu predao svoju žalbu na prihvaćene jamčevine Petra Pripuza, Mira Lace i Ivana Markusa, osumnjičenima u aferi Agram. Očekuje se da će do sredine ovog tjedna svoje žalbe na određivanje istražnog zatvora sudu predati i branitelji Milana Bandića te ostalih 11 pritvorenih osumnjičenika.

Kada sve žalbe budu zaprimljene na sudu, održat će se sjednica izvanraspravnog vijeća koje će o njima odlučivati, a očekuje se da bi to moglo biti krajem tjedna. Potvrdi li izvanraspravno vijeće već prije prihvaćene jamčevine, trojka koja ih je ponudila na slobodu će izaći čim novac kojim jamči položi na račun suda. U Pripuzovu slučaju riječ je o iznosu od 7,8 milijuna kuna, dok su Laco i Markus ponudili po 100.000 kuna.

Nešto manju jamčevinu, od 75.000 kuna, ponudio je i Filip Čulo, a ovih dana moglo se čuti da o nuđenju jamčevine razmišlja i pritvoreni šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić. U njegovu slučaju bila bi riječ o iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Što se tiče zagrebačkog gradonačelnika Bandića, zasad je teško reći hoće li se i on odlučiti na ponudu jamčevine te, ako tako odluči, o kolikom će iznosu biti riječ.

>>Bandiću bliski tvrde: Ma kakve umjetnine, to su plakete jedva vrijedne 500 kuna

>>U cirkusu oko uhićenja Bandića i Kikaša u prvom planu romantična ljubav

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.