ZAČARANI KRUG

Djevojčica već 9 mjeseci pozitivna na brzom testu: Više puta bila u karanteni, liječnici ne znaju razlog

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Brzi antigenski test
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Pula: Testiranje na koronavirus
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Testiranje kućnim antigenskim testom na covid-19
03.02.2022.
u 09:05
U početku joj, naime, nitko nije vjerovao. Morala je nekoliko testova napraviti uz nazočnost učitelja u školi ili liječnika
Pogledaj originalni članak

Već devet mjeseci svi brzi antigenski testovi pokazuju 15-godišnjakinji iz Hannovera da je pozitivna na koronavirus. Kada se pak testira PCR-om, rezultat joj bude negativan. 

Liječnici ne mogu shvatiti zašto se to događa, a Eve Wallrabenstein ima problem svaki put kada napravi brzi test. Sve je počelo u travnju 2021. kada se testirala u školi. Test je bio pozitivan, a djevojčica je zvala majku da dođe po nju. Otišla je na PCR test pa u karantenu dok ne stigne rezultat. Tri dana kasnije doznala je da nema koronavirus, vratila se u školu i testirala brzim testom na kojem je opet bila pozitivna. Krenuo je njezin začarani krug, navodi Fenix magazin

– Bilo mi je jako neugodno, stresno. Nisam mogla ništa učiniti – kaže 15-godišnjakinja koja je isprobala čak 30 različitih brzih testova na koronavirus, no na svima je bila pozitivna. 

U početku joj, naime, nitko nije vjerovao. Morala je nekoliko testova napraviti uz nazočnost učitelja u školi ili liječnika. 

– Učili su nas da može biti lažno pozitivnih testova, da možemo krivo provesti test itd. U početku nam nitko nije vjerovao. Posljednjih devet mjeseci moja kći je nekoliko puta bila u karanteni, propustila je velik broj školskih sati i nije mogla ništa raditi s prijateljima. Jer sudjelovanje u javnom životu moguće je samo uz brzi test ili dopunsko cijepljenje. Mislila sam da to nikad neće završiti jer nitko nije mogao pronaći razlog zašto brzi testovi uvijek pokazuju da mi je kći pozitivna na koronu – rekla je njezina majka Christine.

Djevojčicu Eve u međuvremenu je škola oslobodila obveze testiranja, a ona je primila dvije doze cjepiva.

– Mislili smo kako će to pomoći i neko vrijeme je imala svoju slobodu sve dok vlasti nisu uvele pravilo 2G Plus. Sad ponovno sve ispočetka. Eva sad može primiti i treću, odnosno booster dozu, a onda ćemo imati mir dok ne dođe pravilo 2G plus – plus sa zvjezdicom – kaže Christine.

VIDEO Isprobali smo kućni test na koronavirus

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

AA
Aartur
09:22 03.02.2022.

To je ta 'znanost' kojoj moramo bespogovorno vjerovati. Škart testovi od nepoznatih kineskih proizvođača, dobri jedino za veliku zaradu odabranih 'poduzetnika'

AF
AfganistanskiHrvat
09:29 03.02.2022.

Treba stručni odgovor Kaića kako jedna vrsta naranči je pozitivna a druga ne i neka objasni kako je sam pokojni izumitelj PCR testa izjavio da njegov uradak nema veze s dokazivanjem kovida-19.

Avatar HighHopes
HighHopes
09:27 03.02.2022.

Naravno, kad je to sve skupa jedan cirkus!