strava u slavoniji

Djevojčica poginula pod kotačima auta kad je išla kupiti sok

Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
poginula djevojcica (1)
13.07.2011.
u 13:22
Stradala djevojčica Sara, koja je najesen trebala krenuti u peti razred, najstarije je od četvero djece Ivice i Jelene Franjić koji su u Crnom Selu prije dvije godine sagradili kuću
Pogledaj originalni članak

Ajoj, tko će meni sada svako jutro dolaziti, poljubiti me u obraz i pitati treba li mi što – iz svega glasa plakala je i zapomagala Kata Franjić, baka 11-godišnje djevojčice Sare Franjić koja je oko 11 sati poginula samo nekoliko desetaka metara od svoje kuće u Crnom Selu, nedaleko od Velike Kopanice, u naletu BMW-a slavonskobrodskih registarskih oznaka. Sve se, prepričava očevitkinja Katica Šapina, susjeda Franjićevih, dogodilo gotovo u trenu.

Trebala krenuti u 5. razred

– I sama se opskrbljujem u kombiju koji nekoliko puta tjedno prolazi kroz naše selo i prodaje prehrambene proizvode. Mala Sara i njezina majka Jelena bile su kod kombija kada i ja. Kupile su kruh  i otišle preko ceste svojoj kući. Ubrzo je Sara, koju znam kao predobro dijete puno radosti, opet došla do kombija da kupi neki sok i već sam se okrenula prema svojoj kući kada sam čula jak tupi zvuk, baš kao da je s nekog vozila otpala puknuta guma. Okrenula sam se i vidjela da zrakom ne leti guma nego dijete. Kada je palo na tlo, vidjela sam da je to Sara. Brzo sam iz kuće donijela vode i umila joj lice, ali je samo sklopila oči. Strašno, to nikad neću zaboraviti – kaže susjeda Franjićevih Katica Šapina.

U kuću i dvorište Franjićevih na vijest o Sarinoj pogibiji stigli su brojni rođaci, kumovi i prijatelji, svi šute prepuni sućuti i tuge. Stradala djevojčica Sara, koja je najesen trebala krenuti u peti razred, najstarije je od četvero djece Ivice i Jelene Franjić koji su u Crnom Selu prije dvije godine sagradili kuću.

– Došli su tu iz obližnjeg sela Jaruge, ni kuću još nisu posve završili, a evo što ih je snašlo – kaže jedna od najbližih susjeda. Okupljeni u domu i dvorištu Franjićevih nerado pričaju, šutnja sve govori, ali ističu kako su i prije upozoravali da je cesta kroz Crno Selo postala previše opasna.

– Bezbroj smo puta upozoravali na frekventan promet i ponašanje vozača, osobito kamiona. Većina vozača ovim dijelom ceste kroz Crno Selo i dalje kroz Sikirevce, Kruševicu i Slavonski Šamac, vozi divlje, ne poštuje ni najosnovnije prometne znakove. To se pogotovu tiče vozača koji prevoze šljunak jer im naručitelji plaćaju po broju tura i zato žele pod svaku cijenu prevesti što više i doći do željene zarade, a što će biti s nama pješacima i drugim sudionicima u prometu zbog takve bezobzirne vožnje nikoga nije briga – kaže susjed Josip.

U selu nema trgovine

– Krivicu snose i obrtnici koji iz kombija prodaju u našim selima. Istina, to ne bi činili da u selima ima trgovina, ali kako nema, dođu u selo i trube, a tko od mještana odmah ne dotrči do kombija ostane taj dan bez kruha ili nečega drugog. Da to čine pored ceste, još nekako, ali i ovaj put – kaže susjeda Katica Šapina – bio je uz rub ceste i dijete prelazeći kolnik nije imalo dobar pregled nailazi li iz suprotnog smjera vozilo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

JA
JackRussell
14:16 13.07.2011.

A gdje bi taj kombi trebao stati? Vrlo često dostavljaći opreme u trgovine nemaju gdje stati u samoj blizini trgovine pa upale četiri žmigavca i stanu sa strane, a ta je djevojčica pretrčavala cestu mimo pješačkog prijelaza i nažalost sama je kriva za tragediju.

ZE
zelenooq
14:32 13.07.2011.

koliko je djevojcica kriva toliko je kriv i taj kombi koji se zaustavio nasred ceste i ucinio ju nepreglednom na tom dijelu shto je na koncu koshtalo zivota malu djevojcicu jer niti je ona vidjela zovilo,niti je vozilo vidjelo nju treba josh registrirati i eventualni krivnju vozaca koilko je brzo vozio i koliko je morao i trebao usporiti kada mu je bilo nepregledno

TI
tintilinic100
13:53 13.07.2011.

Na žalost, dogodilo se neizbježno. Kombi obavlja \"pokretnu trgovinu\"??? Koliko je takvih po našim cestama. Samo stane sa strane gdje godi bilo i smeta u prometu. Ugrožava vidik, a auto koji je iza nema pregled ceste kakav bi imao da normalno prometuje. Nije kriv vozač ovog starog vozila, krivi su svi ostali sudionici u prometu. Od curice koja je nepropisno prelazila cestu, pa do ovoga iz pokretne trgovine koji je spriječio pogled i natjerao vozača iza sebe da ga obilazi. Do kada će nevini ljudi ostajati krivi?? Dok se ne kazne ovi drugi, a njih zagovaraju svi. Jao treba nam pokretna trgovina, teško se je prošetati do prve nepokretne.))