LOKALNI IZBORI

DIP objavio izvješća o o finaciranju izborne promidžbe, utvrdili 235 povreda

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Građani na biralištima glasuju za svoje kandidate na lokalnim izborima
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Otvaranje glasačkih kutija i prebrojavanje glasova za lokalne izbore
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Otvaranje glasačkih kutija i prebrojavanje glasova za lokalne izbore
03.08.2021.
u 16:24
Objavljeni su i tablični pregledi povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, po županiji
Pogledaj originalni članak

Na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr objavljena su izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe te administrativne sankcije, priopćio je DIP.

Državno izborno povjerenstvo (DIP)  je na sjednicama 19. srpnja i 3. kolovoza donijelo izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe na lokalnim izborima 2021.,  koji su završili izborni postupak u II. i III. krugu izbora.

DIP navodi kako je u II. i III. krugu lokalnih izbora 2021. proveden nadzor financiranja izborne promidžbe nad 730 izbornih sudionika te 18 osoba koje nisu postale izborni sudionici. 

Državno izborno povjerenstvo ističe kako je donijelo 158 izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe; 3 administrativne sankcije, a utvrđene su 235 povrede za koje će se, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, dostaviti obavijest Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Pored navedenog, objavljeni su i tablični pregledi povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, po županiji.

VIDEO Pogledajte kako aktivirati svoju novu osobnu iskaznicu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.