Vratio se kao pobjednik

Hrvat iz Njemačke čudesno ozdravio: 90 dana bio je u komi i liječnici su već digli ruke

Foto: Fenix Magazin (M. Marić)
Foto: Emica Elveđi/PIXSELL
koronavirus
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Bolnica u Sarajevu u kojoj se liječnici i pacijenti bore s virusom COVID-19
24.05.2022.
u 22:23
Puna 135 dana Marijo je bio spojen na ECMO aparat. Koliko je to bila složena situacija govori podatak da je malo poznatih slučajeva kad su pacijenti uspjeli preživjeti toliko dana na ovome aparatu.
Pogledaj originalni članak

Nakon punih devet mjeseci borbe s koronavirusom i nakon što su liječnici više puta “dignuli ruke” od njega ne dajući mu nikakve nade da će preživjeti, Marijo Barišić (50) iz Wuppertala, a koji je podrijetlom iz Banje Luke, vratio se u svoju obitelj kao pobjednik. 

Sve je počelo prošle godine u kolovozu kada je korona utvrđena kod svih članova obitelji Barišić pa tako i kod Marija. Svi osim Marija koronu su preboljeli relativno dobro, govori Dalibor Ćosić, muž Marijeve sestre za Fenix magazin. Kad su simptomi postali teški, Marijo je hospitaliziran, a nakon nekoliko dana u bolnici, priključili su ga na respirator. Njegovo stanje se dalje pogoršalo pa su liječnici jedinu nadu vidjeli u ECMO aparatu. Oba plućna krila nisu bila više u funkciji te je jedina mogućnost bila transplantacija.

Puna 135 dana Marijo je bio spojen na ECMO aparat. Od tih 135 dana Marijo je bio gotovo 90 dana u komi. Koliko je to bila složena situacija govori podatak da je malo poznatih slučajeva kad su pacijenti uspjeli preživjeti toliko dana na ovome aparatu. Liječnici su nakon samo četiri tjedna, koliko je Marijo bio priključen na ECMO aparat, htjeli isključiti aparat.

Situacija s Marijevim zdravljem je bila toliko teška da su liječnici nekoliko puta zvali članove Marijeve obitelji da se dođu oprostiti od njega, ali njegova supruga Mirjana i dva sina Lionel i Lenard, nisu gubili nadu, te su ga svakodnevno posjećivali i uporno pričali s Marijom koji je u to vrijeme bio u stanju kome.

Iako su liječnici jednom prilikom sinu Lionelu rekli da se čudo događa samo u Bibliji, a da medicina pokazuje kako Marijo nema šanse, Marijo se oporavio. U prosincu prošle godine iz HELIOS klinike u Wuppertalu prebačen je u Hannover gdje se trebala obaviti transplantacija pluća koja se uz određene probleme i obavila koncem siječnja ove godine. Na svu sreću, sve je dobro proteklo tako da je Marijo nakon rehabilitacije i nakon punih 9 mjeseci borbe i neizvjesnosti, u nedjelju napokon došao doma.

Video - Megan (31) je dala otkaz kako bi provela posljednje dane sa svojim bolesnim psom: 'Želim s njom raditi sve što dosad nismo stigle' 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZS
zspanco
00:07 25.05.2022.

Tu je fakat Isus upleo svoje prste.