intervju za fokus

Denis Latin: Ovakva Hrvatska ne bi smjela ući u Europsku uniju

Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
Denis Latin: Ovakva Hrvatska ne bi smjela ući u Europsku uniju
01.11.2011.
u 18:34
"Latinica" je prekinuta kad smo malo dublje zagrebali po pozadini Pukanićevog ubojstva, rekao je Latin.
Pogledaj originalni članak

Ovakva Hrvatska ne bi smjela u Europsku uniju, izjavio je novinar Denis Latin u intervjuu koji je u ponedjeljak objavljen u banjalučkom Fokusu.

- Hrvatska, ovakva kakva je sada, ne bi smjela u Europu, ali joj se na neki način progledalo kroz prste. Ne bi smjela, ne samo što se tiče slobode medija, nego i stanja u pravosuđu - smatra Latin.

Naravno, u intervjuu se razgovaralo i o ukinutoj emisiji "Latinica", koju je Latin uređivao i vodio.

- "Latinica" je prekinuta onog trenutka kad smo malo dublje zagrebali po pozadini ubojstva novinara, osnivača i vlasnika tjednika "Nacional", Ive Pukanića. Točnije, u toj emisiji, koja na kraju nikada nije ni emitirana, došli smo do podataka da iza Pukanićevog ubojstva zapravo stoji mafija koja je toliko povezana s vlastima u Hrvatskoj da se više ne zna tko je s ove strane, a tko s one strane zakona - rekao je Latin.

Latin je izrazio svoje razočaranje što su za ukidanje njegove emisije i izbor Hloverke Novak-Srzić za glavnog urednika HTV-a glasali predstavnici Srba u Programskom vijeću HTV-a, iako se Latinica hrabro bavila temama poput ratnim zločinima nad hrvatskim Srbima.

- Razočaran sam jer su otvoreno podržali opciju koja ih je počistila iz Hrvatske tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća - objasnio je Latin.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 328

Avatar WindFucker
WindFucker
21:35 01.11.2011.

Kakav je novinar koji se bavi istraživačkim novinarstvom, a živ je i nakon 20 godina istraživanja? Beznačajan.

Avatar cro1com
cro1com
01:55 02.11.2011.

Mozda ne svi?

OB
-obrisani-
19:10 01.11.2011.

pogledajte fotku gore ! hahahahahahahahahahhahaha