U IŠČEKIVANJU SUDSKE ODLUKE

Đapić: Osuđujemo samu činjenicu sudovanja o pjesmi 'Bojna Čavoglave' i pozivamo narod na neposluh

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Anto Đapić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Marko Perković Thompson
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Anto Đapić
21.02.2020.
u 12:05
Sama činjenica da Visoki prekršajni sud presuđuje o simbolici oslobodilačkog Domovinskog rata izravno je priznanje potpunog sloma temeljnih vrijednosti na kojima je obnovljena i obranjena današnja Republika Hrvatska, smatra čelnik stranke Desno
Pogledaj originalni članak

Odjel za javni red i mir Visokog prekršajnog suda donijet će danas (petak) konačnu odluku o eventualnoj dozvoli ili zabrani korištenja pozdrava “Za dom spremni” u pjesmi “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona. Te će se odluke morati držati i ostali suci, budući da će ona biti obvezujuća, podsjećaju u stranci Desno.

– Sama činjenica da Visoki prekršajni sud presuđuje o simbolici oslobodilačkog Domovinskog rata izravno je priznanje potpunog sloma temeljnih vrijednosti na kojima je obnovljena i obranjena današnja Republika Hrvatska i jasna poruka hrvatskom narodu da je današnja država dovedena konzistentnim državnim politikama nakon 2000.godine u suprotnost sa svojim narodnim izvorištima – smatra Anto Đapić, čelnik stranke Desno.

– Nesrazmjer državnih i društvenih vrijednosti, koji s jedne strane realsocijalističku komunističko-jugoslavensku simboliku predstavlja u Rijeci kao hrvatsku kulturnu poruku Europi usprkos službenom prijeziru i osudi te simbolike od Europe, a s druge strane ista ta država presuđuje o prihvatljivosti pjesme Boja Čavoglave, s kojom se branila Hrvatska i sama narav europske slobode, čini zastrašujuću raspuklinu između države danas i hrvatskog naroda. To ne može dobro završiti. Mi u DESNO izričito osuđujemo samu činjenicu sudovanja o pjesmi Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona i pozivamo hrvatski narod na neposluh i otpor samoj toj činjenici, pri čemu držimo da država čije pravosuđe postaje instrument poraženih snaga u pokušaju zatirana simbolike hrvatske pobjede javno šalje poruku o svome posrnuću i svojoj nenarodnosti – poručio je Đapić nadalje.

Njih ne zanima, nastavio je, presuda suda u ovome slučaju.

– Jer ne možemo prihvatiti bilo kakvu dvojbenost simbolike našega oslobodilačkog rata i slavnoga HOS-a, jer državu i sud koji se usudio na ovakav način suprotstaviti svome narodu i temeljnim vrijednostima na kojima je hrvatski narod uspostavio tu državu, ne možemo poštovati, ne možemo držati svojom, ne možemo braniti, a moramo odmah mijenjati i vratiti korijenima. Nije vrijeme zgražanja i čekanja, vrijeme je otpora toj zastrašujućoj činjenici – zaključio je Đapić.

Video: Predsjednički izbori: Anto Đapić u studiju Večernjeg TV

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

ZL
Zlatniivan
13:12 21.02.2020.

Tomsonove pjesme su duh Hrvatskog naroda a Dušu Hrvata nitko ne može ubiti! Rođen spreman.

DU
Deleted user
12:40 21.02.2020.

Znamo kako je završio svaki režim koji se okomio na Hrvate i domoljublje. Strpljen, spašen.

KR
krnjeli47
13:15 21.02.2020.

Neče dobro završiti dok su na vlasti KOMUNJARE .