prijevremeni izbori

Danijel Rešetar izabran za novog načelnika općine Čeminac, bio je jedini kandidat

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
izbori
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pao načelnik Čeminca: Uhićeni Zlatko Pinjuh i sinovi
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pao načelnik Čeminca: Uhićeni Zlatko Pinjuh i sinovi
19.09.2022.
u 11:20
Žitelji Čeminca u nedjelju su prijevremeno birali načelnika općine jer je Zlatko Pinjuh, njihov dugogodišnji načelnik završio u istražnom zatvoru i podnio ostavku
Pogledaj originalni članak

Za načelnika baranjske općine Čeminac izabran je nezavisni Danijel Rešetar, jedni kandidat za tu dužnost, potvrdilo je u ponedjeljak Općinsko izborno povjerenstvo tog mjesta.

Nedjeljni prijevremeni izbori bila su čista formalnost, a na njih je izišlo nešto više od petine birača. Od 2330 birača upisanih u popis, glasovanju ih je pristupilo 526, a prema glasačkim listićima glasovalo 525, odnosno 22,53 posto.

Važećih je listića bilo 486 (92,6 posto), a nevažećih 39 (7,4 posto). Rešetar je dobio 486 glasova i izabran je za načelnika.

Žitelji Čeminca u nedjelju su prijevremeno birali načelnika općine jer je Zlatko Pinjuh, njihov dugogodišnji načelnik završio u istražnom zatvoru i podnio ostavku.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Uhićen Zlatko Pinjuh

U istražnom je zatvoru završio koncem travnja nakon što je USKOK protiv njega i još četiri osobe pokrenuo istragu zbog sumnje da su općini nanijeli financijsku štetu u iznosu od 426.000 kuna.

Jedini kandidat za njegovog nasljednika bio je Rešetar koji se sa Pinjuhom natjecao na lanjskim lokalnim izborima no pobjedu je, sa gotovo 60 posto osvojenih glasova, odnio Pinjuh.

Pinjuh je tada slavio i na izborima za općinsko vijeće. Njegova Hrvatska narodna lista osvojila je većinu, i ima osam vijećnika, HDZ tri, a kandidacijska lista grupe birača s Rešetarom na čelu dva mjesta.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.