SPAS U ZADNJI TREN

Filmska priča iz okolice Osijeka: Ribič se nije vratio kući pa ga pronašli promrzlog kako se drži za granu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Ribarenje na rukavcu Stare Drave kod Bilja
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
rijeka Drava
15.04.2021.
u 12:21
U predjelu zvanom Komarice, nedaleko od mjesta Gat u rijeci Dravi, pronašli su 65-godišnjaka koji se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu boreći se za život
Pogledaj originalni članak

U utorak u prijepodnevnim satima, 65-godišnji hrvatski državljanin iz Veliškovaca odvezao se biciklom na pecanje na rijeku Dravu u blizini mjesta Gat. Tijekom večeri 65-godišnjak se nije vratio kući s pecanja i nije se više javljao na mobilni telefon. Zbog sumnje da se 65-godišnjem suprugu nešto dogodilo, supruga je 13. travnja u 19.45 sati u Policijskoj postaji Belišće prijavila da se 65-godišnji suprug nije vratio kući s pecanja i da se više ne javlja na mobilni telefon, priopćila je PU osječko-baranjska.

Po zaprimanju prijave o nestanku osobe, policijski službenici Policijske postaje Belišće organizirali su potragu u kojoj je sudjelovalo i više djelatnika HGSS-a i ribiča udruge Gat, a koja je trajala kasno u noć.

– Jučer u jutarnjim satima nastavljena je potraga za nestalim 65-godišnjakom, u koju su bili uključeni i policijski službenici interventne policije Osijek, kao i lokalno stanovništvo. Policijski službenici interventne policije u 16.10 sati, u predjelu zvanom Komarice, nedaleko od mjesta Gat u rijeci Dravi, pronašli su 65-godišnjaka koji se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu boreći se za život. Policijski službenici hitnom intervencijom pristupili su spašavanju unesrećenog kojeg su izvukli iz hladne i nabujale rijeke i u zadnjem trenutku spasili mu život – navodi policija.

Zbog iscrpljenosti i pothlađenosti 65-godišnjak je prevezen je u Kliničku bolnicu Osijek, gdje su liječnici utvrdili da nema drugih ozljeda osim pothlađenosti, te je zadržan na liječenju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DL
dvanaest_legija
13:20 15.04.2021.

Svaka čast, izdržljiv čovjek!

AB
abendblatt
13:44 15.04.2021.

Svaka cast, dobro je izdrzao u hladnoj vodi.

Avatar Marko
Marko
13:45 15.04.2021.

Nema politike,nema komentara...