ŽIVOTNE PRIČE BY DEA REDŽIĆ

Damir Habijan dao je svoj najotvoreniji intervju dosad. Progovorio o mladosti, najtežim trenucima i najvećim strastima

Foto: Antonio Tatar
Foto: Antonio Tatar
Foto: Večernji TV
Foto: Antonio Tatar
16.03.2024.
u 20:00
Novinarki Dei Redžić ispričao je brojne detalje o putu koji je prošao, preprekama koje i danas preskače ali i o onima koje ga tek čekaju. Govorio je i o najvećim strastima, hobijima i sportu, koji je bio i tema njegovog diplomskog rada, dotaknuo se stanja u hrvatskim klubovima, otkrio za koga navija i zašto ga je nogomet pomalo razočarao, dok je s djedom dolazio na utakmice.
Pogledaj originalni članak

Dok smo s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Damirom Habijanom dogovarali gostovanje u Večernjakovoj emisiji 'Životne priče', pomislili smo kako bi najtransparentnije bilo upaliti kameru i bez puno riječi i kompliciranja prikazati kako izgleda jedan njegov radni tjedan.

Ni sam ne zna koliko kilometara i zemalja je prošao u zadnjih nekoliko dana, u naš studio stigao je direktno s Medvednice gdje je zasukao rukave i sudjelovao u ekološkoj akciji, ali dok nam je pričao o svom životnom i političkom putu, precizno je iznosio svaku cifru i detalj poslova koje je uspio odraditi u niti četiri mjeseca koliko je na ministarskoj funkciji. U svom nikad otvorenijem istupu, 43-godišnji Habijan, koji se nije gurao u prve redove iza premijera Andreja Plenkovića dok je bio saborski zastupnik pa je njegovo imenovanje za šefa jednog od najkompleksnijih resora u državi iznenadilo mnoge, progovara o svom djetinjstvu u Varaždinu, uspomenama iz škole i s fakulteta prava, mladenačkoj želji da upiše Akademiju dramskih umjetnosti, ulasku u politiku i HDZ kao i najtežim životnim trenucima.

Novinarki Dei Redžić ispričao je brojne detalje o putu koji je prošao, preprekama koje i danas preskače ali i o onima koje ga tek čekaju. Govorio je i o najvećim strastima, hobijima i sportu, koji je bio i tema njegovog diplomskog rada, dotaknuo se stanja u hrvatskim klubovima, otkrio za koga navija i zašto ga je nogomet pomalo razočarao, dok je s djedom dolazio na utakmice. Prisjetio se trenutka iz 2016. godine, kada je na Saboru HDZ-a prvi naglas kazao da stranka ne može biti talac jednog čovjeka, najavivši time i početak kraja bivšeg šefa Tomislava Karamarka.

Iskreno je odgovarao i na teška pitanja o pandemiji, klimatskim promjenama i onima koji u njih ne vjeruju, političkim protivnicima, žestokim napadima na njega i HDZ kao i o životu u Hrvatskoj, inflaciji i budućnosti kakvu zamišlja.

Životnu priču Damira Habijana pogledajte u videu.

Kazao je puno toga i o budućnosti kakvu nipošto ne želi gledati i opisao Hrvatsku u kojoj sutra ne bi volio živjeti, a za njega je to Hrvatska Zorana Milanovića koji je nakon šokantne najave kandidature za budućeg premijera bio nezaobilazna tema našeg razgovora. Analizirajući aktualnu situaciju, ekipu oko Milanovića opisao je kao 'fejk' i pojasnio zašto njihovu politiku smatra izuzetno opasnom, a pokušao je odgovoriti i na pitanje tko mu je najsimpatičniji oporbeni političar i ulazi li u tu skupinu i Nikola Grmoja s kojim je vodio oštre polemike.

Mladima je poslao poruke koje smatra važnima za njihovu budućnost, a nije izbjegavao ni ući u 'fajt' s kritičarima koji su ga na novoj dužnosti secirali od glave do sada već kultnih tenisica, otkrivši koliko ih je zapravo platio.

LOGIKA UKRAJINSKIH NAPADA

Napad na Krimski most se bliži, Rusi su u panici: Ne bili Ukrajincima bilo pametnije da ATACMS-e troše na istoku?

Osim strateške vojne i simboličke vrijednosti, postoji i jasna ekonomska korist slabljenja ruske vojne prisutnosti na Krimu. Činjenica da je Moskva izgubila pomorsku nadmoć u Crnom moru omogućila je Kijevu da uspostavi vlastiti brodski koridor. Nakon što je prošlog rujna samo pet teretnih brodova moglo napustiti Odesu i okolnu regiju, do ožujka je taj broj porastao na 231 — što je neosporan uspjeh za Kijev

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

DE
Delumbija
20:09 16.03.2024.

Je li izašao iz ormara?

ZG
zgrio
20:12 16.03.2024.

Što točno znači najiskreniji intervju do sada, možda da raniji baš i nisu bili iskreni ?

ME
MenKa
20:10 16.03.2024.

Zbog čega nije nosioc ni jedne HDZ ove liste?