Uoči sastanka

Dačić će u Bruxellesu zatražiti poništenje izbora na Kosovu

Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
Dačić će u Bruxellesu zatražiti poništenje izbora na Kosovu
05.11.2013.
u 18:24
Dačić je dodao kako će tema razgovora biti početak aktivnosti za formiranje zajednice srpskih općina na Kosovu
Pogledaj originalni članak

– Na sastanku s Catherine Ashton i Hashimom Thacijem jedna od tema za razgovor bit će i poništavanje izbora na sjeveru Kosova kao i na svim mjestima gdje su Srbi bili onemogućeni glasovati i gdje su bili zastrašivani – rekao je srpskim medijima glavni pregovarač s Prištinom i srpski premijer Ivica Dačić uoči sutrašnjeg sastanka u Bruxellesu na koji je visoka predstavnica EU Catherine Ashton pozvala i najmoćnijeg čovjeka Srbije Aleksandra Vučića.

Dačić je dodao kako će tema razgovora biti početak aktivnosti za formiranje zajednice srpskih općina na Kosovu. No, u Bruxellesu navode kako će sutra na sastanku Dačića i Thacija posredovanjem Catherine Ashton ključna tema biti posljedice nedjeljnih izbora na Kosovu kako bi vidjeli hoće li općinski izbori biti ponovljeni u sjevernoj Mitrovici da bi se potom mogla formirati Zajednica srpskih općina.

Mediji u Srbiji, pozivajući se na izvore kolega iz Bruxellesa, ističu kako to traži Beograd jer bi se inače moglo dogoditi da "albanski građani uzmu vlast u sjevernoj Mitrovici, čime formiranje Zajednice srpskih općina ne bi bilo moguće ni praktički ni politički".

Dobro obaviješteni europski i međunarodni diplomatski izvori navode da u EU drže kako se "ne može ocijeniti da su neuspjeli izbori na tri mjesta na sjeveru ugrozili sveukupnu regularnost izbora na cijelom Kosovu".

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.