Gdje je zaposlenica?

Culej izostala sa sastanka o pragu mature jer se sastala s Plenkovićem

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Jasminka Buljan Culej
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Jasminka Buljan Culej
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Jasminka Buljan Culej
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Jasminka Buljan Culej
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Blaženka Divjak
14.07.2017.
u 07:44
Ministrici nitko nije znao reći gdje je Buljan Culej. Dapače, i njezin nadređeni rekao je da se nikome nije javila... a ona mu je poslala mail!
Pogledaj originalni članak

Državni tajnik Hrvoje Šlezak u utorak 11. srpnja hitno je poslan u Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje na sastanak Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjene na ispitima državne mature.

Bilo je blizu 16 sati i hitno je morao zamijeniti Jasminku Buljan Culej, koja na sastanak, koji je počeo u 12 sati, nije došla. Iako je Buljan Culej šefica ekspertne radne skupine, na spomenutom sastanku važnom za rezultate mature koji ne smiju kasniti nije bila u funkciji šefice ERS-a – dapače na sastanak se trebala odazvati u ulozi zaposlenice Ministarstva.

Budući da se nije pojavila, iz Nacionalnog centra o izostanku su nakon sat vremena čekanja i pokušaja da s njom stupe u kontakt nazvali Ministarstvo u kojem počinje hitna “istraga” – točnije ministrica Divjak želi znati gdje je zaposlenica Buljan Culej i zašto izostaje s radnog mjesta.

Buljan Culej na ranije zakazanom sastanku u Vladi

Traži ministrica očitovanje o njezinu izostanku jer joj nitko od zaposlenika ne zna odgovoriti gdje je Buljan Culej. Dapače, uvjeravaju Divjak da se Culej nikome nije javila ni objasnila svoj izostanak. I dok traje “potraga” za Buljan Culej, ona u Vladi ima sastanak s premijerom Plenkovićem. Unaprijed zakazan.

Tema rasprave je rad ekspertne radne skupine. Da će biti u Vladi, mailom je na dan održavanja sastanka obavijestila nadređenog u Ministarstvu i tajnicu (op. a. mail u posjedu Večernjeg lista poslan je nadređenom Darku Totu). Poziv na sastanak Povjerenstva za pragove na maturi, koji je bio istog dana (op. a. 11. srpnja) Culej je dobila dan prije, 10. srpnja, iako su, neslužbeno doznajemo, ostali poziv dobili 6. srpnja. Kada je poziv zaprimila, potvrđuju to i u Nacionalnom centru za vrednovanje, Culej je potvrdila svoj dolazak uz napomenu da će na sastanak zakasniti sat vremena.

– Čekali smo je sat vremena i pokušali doći do nje – poručili su iz Nacionalnog centra. To više joj se izostanak zamjera jer je i sama radila u Centru pa bi trebala znati koliko je sastanak važan.

Vrijeme je da se stane na loptu

No ona se javiti nije mogla jer je, potvrđuju iz Vlade, bila pred Plenkovićem. Tek nakon naših jučerašnjih pitanja nadređeni Darko Tot ipak je uočio mail koji je Culej doista poslala 11. srpnja. Stegovnog postupka protiv Buljan Culej neće biti.

– Moj je zadatak osigurati da se matura provede prema pravilima i na vrijeme, a to je prošlo u redu – kazala je jučer Divjak poručivši da je vrijeme da se stane na loptu.     

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
08:17 14.07.2017.

HNSovska retarduša

PE
pepomacan
13:39 14.07.2017.

Lijevi terijeri ministrice Divjak, koriste svakakve podvale i spinove, kako bi kompromitirali Jasminku Buljan Culej, da imaju "razlog" eliminirati ju s čela Radne skupine Kurikulne reforme!! Providna "igra" ministarke i njezinih poltrona!!

OB
ObrenM
08:13 14.07.2017.

Vazniji je Plenkovic nego svi maturanti Hrvatske.