Razoran potres

Čudo u Kini: Beba živa izvučena ispod ruševina kuće

Foto: Reuters/PIXSELL
Izvučena beba iz potresa (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
kina,urušavanje ceste (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Izvučena beba iz potresa (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Izvučena beba iz potresa (1)
21.04.2013.
u 18:59
Beba je dva dana provela ispod ruševina kuće. Njezina majka, nažalost, nije preživjela udar potresa
Pogledaj originalni članak

Tromjesečna beba jedna je od preživjelih u jakom potresu koji je prekjučer pogodio jugozapad Kine i iza sebe ostavio tragičnu bilancu od najmanje 200 mrtvih i više od 11.000 ozlijeđenih. Beba je izvučena ispod ruševina kuće u kojoj je živjela sa svojom obitelji. Njezina majka, nažalost, nije preživjela.

Prestrašeni stanovnici regije Sečuan protekle su dvije noći proveli u automobilima, šatorima i improviziranim skloništima nakon što je razorni potres od 6,6 stupnjeva po Richteru uništio njihove domove, prekinuo prometne pravce, telefonske linije i opskrbu električnom energijom.

Najviše su pogođena sela u nizinama na kojima ljudi uzgajaju rižu, povrće i kukuruz. U akcijama spašavanja angažirano je i više tisuća vojnika od kojih je dvoje poginulo nakon što je kamion u kojem su vozili vodu i hranu sletio s ceste i pao niz stijene u provaliju.

>>Kina: Broj poginulih popeo se na 203, više od 11 tisuća ozlijeđenih

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.