Bariša Čolak

Čolak: Nakon saslušanja Purde Srbija može odustati od izručenja

Foto: Zoran Grizelj
Čolak: Nakon saslušanja Purde Srbija može odustati od izručenja
20.02.2011.
u 19:04
Hrvatski branitelj koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BiH u ponedjeljak će biti saslušan u Tužiteljstvu BiH u Sarajevu
Pogledaj originalni članak

Postoji mogućnost da nakon saslušanja Purde u BiH, a u Vukovaru i Zagrebu njegovih suboraca Petra Janjića i Danka Maslova sljedećeg tjedna, Srbija i povuče molbu za izručenje. Takva mogućnost apsolutno postoji - izjavio je za sarajevski Dnevni Avaz Bariša Čolak, ministar pravosuđa BiH.

Hrvatski branitelj Tihomir Purda koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BiH u ponedjeljak će biti saslušan u Tužiteljstvu BiH u Sarajevu na zahtjev Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, piše Dnevni Avaz i dodaje kako je beogradski sud saslušanje Purde zatražio "kroz mehanizam koji predviđa suradnju dviju država u pružanju međunarodne pravne pomoći i u ovakvim slučajevima saslušanje provodi tužitelj Tužiteljstva BiH, a predstavnici suda koji traži saslušanje u tom postupku mogu sudjelovati samo kao promatrači.

Saslušanje koje treba biti provedeno u Tužiteljstvu BiH nije povezano s odlučivanjem o mogućem Purdinu izručenju Srbiji koji vodi Sud BiH, ustvrdio je Grubešić, no ministar Bariša Čolak drži kako veza ipak postoji. On, naime, drži kako je već sama nakana beogradskog suda da sasluša Purdu „dovoljna pretpostavka kako se žele uvjeriti postoji li u ovom slučaju osnovana sumnja“.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 66

OB
-obrisani-
20:43 20.02.2011.

Moze a i nemora???????

Avatar atrpimir
atrpimir
20:46 20.02.2011.

20.02.2011. u 20:44h ljp je napisao/la: vidite,tako to Bogumili rade......i IZDAJNICI made in Hrvatska.....Purda je vec davno osudjen,kao i Maric...Molim bilo koju osobu iz HR politike,,neka kazu\"zasto je i na koliko je VELJKO MARIC osudjen!!!! ZNALI NETKO U HRVATSKOJ uopce to? ______________________________________________ Na zločinačku dugotrajnu :)

OB
-obrisani-
19:34 20.02.2011.

Pun mi turac nesposobne HDZ vlade,na ćelu s Vlaisavljevičkom,fuj