Aleksandra Jozić-Ileković

Članica povjerenstva dematirala navode: Nisam predložila zaključak da je Marić bio u sukobu interesa

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Članica povjerenstva dematirala navode: Nisam predložila zaključak da je Marić bio u sukobu interesa
11.09.2020.
u 17:40
"Kako je i vidljivo iz citata koji je i zvučno snimljen, ja kao izvjestiteljica u predmetu nisam predložila odluku po kojoj je Zdravko Marić bio u sukobu interesa", priopćila je članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Pogledaj originalni članak

Članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandra Jozić-Ileković u petak je priopćila kako je pogrešno objavljeno da je kao izvjestiteljica predložila odluku prema kojoj je Zdravko Marić u sukobu interesa, navodeći je smatrala da je bio u "potencijalnom sukobu interesa".

Članica povjerenstva u svom je demantiju navela kako Zakon o sprječavanju sukoba interesa između ostalog nalaže dužnosnicima da su u slučaju dvojbe o mogućem sukobu interesa dužni učiniti sve što je potrebno kako bi odvojili privatni od javnog interesa. Pri tome je naglasila da se "dužnosnik nije nalazio u realiziranom sukobu interesa odnosno da ovo tijelo nije utvrdilo da je ostvario privatni interes kojeg je pretpostavio javnom već se nalazio u potencijalnom sukobu interesa kojeg dužnosnik na žalost nije prepoznao".

"Kako je i vidljivo iz citata koji je i zvučno snimljen, ja kao izvjestiteljica u predmetu nisam predložila odluku po kojoj je Zdravko Marić bio u sukobu interesa", priopćila je članica Povjerenstva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je ministar financija Zdravko Marić povrijedio načela djelovanja zbog sudjelovanja u odlučivanju o dodjeli kredita HBOR-a tvrtki njegova prijatelja Josipa Stojanovića Jollyja.

Postupak protiv Marića pokrenut je lani u prosincu zbog moguće pristranosti jer se kao ministar financija i predsjednik nadzornog odbora HBOR-a nije izuzeo prilikom odlučivanja o dodjeli kredita Stojanovićevoj tvrtci Olympia Vodice koja je dobila HABOR-ov kredit za gradnju hotela, iako je više puta u medijima jasno i glasno naveo da mu je Stojanović osobni prijatelj.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.