Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandra Jozić-Ileković

Članica povjerenstva dematirala navode: Nisam predložila zaključak da je Marić bio u sukobu interesa

Zagreb: 48. sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
11.09.2020.
u 17:40

"Kako je i vidljivo iz citata koji je i zvučno snimljen, ja kao izvjestiteljica u predmetu nisam predložila odluku po kojoj je Zdravko Marić bio u sukobu interesa", priopćila je članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandra Jozić-Ileković u petak je priopćila kako je pogrešno objavljeno da je kao izvjestiteljica predložila odluku prema kojoj je Zdravko Marić u sukobu interesa, navodeći je smatrala da je bio u "potencijalnom sukobu interesa".

Članica povjerenstva u svom je demantiju navela kako Zakon o sprječavanju sukoba interesa između ostalog nalaže dužnosnicima da su u slučaju dvojbe o mogućem sukobu interesa dužni učiniti sve što je potrebno kako bi odvojili privatni od javnog interesa. Pri tome je naglasila da se "dužnosnik nije nalazio u realiziranom sukobu interesa odnosno da ovo tijelo nije utvrdilo da je ostvario privatni interes kojeg je pretpostavio javnom već se nalazio u potencijalnom sukobu interesa kojeg dužnosnik na žalost nije prepoznao".

"Kako je i vidljivo iz citata koji je i zvučno snimljen, ja kao izvjestiteljica u predmetu nisam predložila odluku po kojoj je Zdravko Marić bio u sukobu interesa", priopćila je članica Povjerenstva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je ministar financija Zdravko Marić povrijedio načela djelovanja zbog sudjelovanja u odlučivanju o dodjeli kredita HBOR-a tvrtki njegova prijatelja Josipa Stojanovića Jollyja.

Postupak protiv Marića pokrenut je lani u prosincu zbog moguće pristranosti jer se kao ministar financija i predsjednik nadzornog odbora HBOR-a nije izuzeo prilikom odlučivanja o dodjeli kredita Stojanovićevoj tvrtci Olympia Vodice koja je dobila HABOR-ov kredit za gradnju hotela, iako je više puta u medijima jasno i glasno naveo da mu je Stojanović osobni prijatelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije