SAMO KOD NAS

Cijena parkinga izbezumila Roberta Pauletića: 'S vrha Srđa vila kliče, najskuplji si, Dubrovniče!'

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Cijena parkinga izbezumila Roberta Pauletića: 'S vrha Srđa vila kliče, najskuplji si, Dubrovniče!'
01.06.2019.
u 22:28
Nigdi i nikad, ni u najžešćem centru velegrada, koliko se sićan, parking nije košta više od 5, 6, najviše 8 eura na sat - požalio se Pauletić koji će nakon ovog iskustva u centar grada vjerojatno ići pješke.
Pogledaj originalni članak

Jedno je biti skup, a drugo je biti bezobrazno skup - zaključak je virtualne rasprave ispod statusa novinara Roberta Pauletića koji je noćaš doživio financijski i kulturološki šok nakon što je vidio koliko ga košta parking u Dubrovniku. Za nepuna četiri sata parkinga kod 'Vrata od Grada' morao je platiti čak 300 kuna, što znači da sat stoji otprilike 10 eura. 

- Parkira san u New Yorku, Buenos Airesu, Montrealu, Sydneyju, Mombasi, Tokiju, Moskvi i Londonu, i u još 500 gradova, i nigdi i nikad, ni u najžešćem centru velegrada, koliko se sićan, parking nije košta više od 5, 6, najviše 8 eura na sat - požalio se Pauletić koji će nakon ovog iskustva u centar grada vjerojatno ići pješke.

'Sad vidiš zasto je Ronaldo doša u predsezoni', 'Dobro, drugi put ću doć pješke iz Splita' i 'Skuplji parking od samoga puta' neki su od komentara na ovu tragikomičnu situaciju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

TU
turbolet
06:17 02.06.2019.

Cijena je takva kakva je, istaknuta i vidljiva pa tko voli nek izvoli.

DU
Deleted user
00:09 02.06.2019.

Kaj je morti on moral dobiti nekakakvi "novinarski popust"?? I drugi ljudi plate pa ih nema po novinama.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:54 02.06.2019.

Neki gradovi ili njihovi dijelovi su zbog zaštite potpuno ili vremenski zatvoreni za vozila. Šire se pješačke zone svugdje u svijetu. Parkirališta što su bliža centru su sve skuplja a sam ulazak ili prolazak u zone blizu centra se naplaćuje. Nema deset gradova u svijetu koji su ugroženi brojem turista poput Dubrovnika. U Dubrovniku su ograničene mogućnosti gradnje u blizini starog grada. Visoke cijene parkirališta povezane su s visokim cijenama same gradnje i samog terena kao i sa željama i potrebama grada u ograničavanju broja turista koji vozilima dnevno ulaze u neposrednu blizinu gradske jezgre. Gospodin Pauletić očito u nedostatku novinarskog nadahnuća odlučio se za kritiku nečega za što on osobno zna da je normalno u želji da se odmakne od zaborava javnosti o njegovom osobnom liku i djelu. Jer već duže vremena nema ništa novog i zanimljivog ponuditi svojim pratiteljima i čitateljima. Ovako gaditi po Dubrovniku je očito bilo najlakše.