Pilot JNA:

'Često smo susretali NLO, ali o tome nismo smjeli govoriti'

Foto: Mikael Buck/News Syndication/PIXSELL
'Često smo susretali NLO, ali o tome nismo smjeli govoriti'
31.05.2017.
u 15:15
Umirovljeni pukovnik Suad Hamzić, otkrivajući pilotske priče, tvrdi da je osobno imao tri bliska susreta s nepoznatim letećim objektima
Pogledaj originalni članak

Sredinom osamdesetih godina u Komandi Ratnog zrakoplovstva u Beogradu uspostavljeno je "tijelo" koje se bavilo susretima pilota tadašnje JNA s NLO-ima. Ovaj potez je bio iznuđen jer su se naši avioni veoma često na nebu susretali s letećim objektima čiju strukturu i brzine koje su postizali nisu znali objasniti, piše novosti.rs

Umirovljeni pukovnik Suad Hamzić, otkrivajući pilotske priče, tvrdi da je osobno imao tri bliska susreta s nepoznatim letećim objektima, ali o tome nije smio govoriti. 

Najbolje pamtim datum 20. kolovoz 1970. godine, kada sam u dvosjedu Mig 21 s pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret s takvom letjelicom iznad Plaškog. Poslani smo na osnovu uzbune Radarskog centra i vrlo brzo stigli u vizualni kontakt s objektom, veoma velikim, koji je isijavao svjetlo. 

- Penjali smo se prema njemu nadzvučnom brzinom, ali nikako nismo mogli procijeniti visinu. U jednom trenutku objekt koji je lebdio i koji smo gledali ubrzao je i nestao. Izgubio se i s radara, rekao je Hamzić.

Hamzić je dodao i kako je nekoliko mjeseci kasnije sličan objekt lebdio iznad aerodroma u Bihaću i pošto ga je sa zemlje ugledala grupa pilota nestao je na isti način.

Hamzić je svoje iskustvo prenio u knjigu "Letačke priče" i kaže da je zahvaljujući "Titovoj vojnoj pilotskoj školi" ostvario mnoge ljubavi i ambicije.

Letio je na svim tipovima rakoplova kojima je raspolagala JNA do 1990. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

HR
hrvat007
15:38 31.05.2017.

Strasna sila,vidio sam ih '91

TE
tek
16:04 31.05.2017.

Je... te Tito

DU
Deleted user
15:57 31.05.2017.

g.Hamzic je pilot i po, ako je to izjavio nema sumnje da se i dogodilo. Jedino je pitanje sto je to u stvari bilo , taj "NLO"? Mozda je to u biti bila neka amercika izvidjacka leteca spijunska naprava , ili sovjetska? Ko ce ga znati..