ODLAZAK IZ ZEMLJE

Češka odobrila azil za supruga Julije Timošenko

Foto: AFP/Pixsell
Češka odobrila azil za supruga Julije Timošenko
06.01.2012.
u 12:03
Oleksander je azil zatražio krajem prošle godine a danas je dobio potvrdan odgovor od čeških vlasti.
Pogledaj originalni članak

Oleksander Timošenko, suprug bivše ukrajinske premijerke koja je osuđena na sedam godina zatvora, zatražio je i dobio azil od čeških vlasti. Kako prenosi BBC, Oleksander je azil zatražio krajem prošle godine a godinu dana ranije u tu je zemlju '' prebjegao'' i bivši ministar unutarnjih poslova iz vlade koju je predvodila njegova supruga - Bohdan Danylyshyn.

Suprug bivše premijerke Juliju je redovno pratio tijekom suđenja i iskazivao joj javnu podršku, a češki azil zatražio je zbog poslovnih projekata i veza koje gaji sa tom zemljom.

Podsjetimo, Julia Timošenko optužena je 2009. godine zbog zlouporabe položaja pri sklapanju ugovora o isporuci plina s Rusijom. Međunarodni promatrači smatraju kako je sudski postupak protiv nje bio politički motiviran dok je sama Timošenko optužila predsjednika i bivšeg rivala Viktora Janukoviča da je orkestrirao cijeli postupak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NA
nadaparabola
13:24 06.01.2012.

e pravog li supruga.ostavlja suprugu da robija koju godinicu,a sad žuri u drugu zemlju zbog posla i veza koje gaji s tom zemljom.što ti je ljubav.nikad se ne gasi ,ako je tako jaka kao što je oleksandrova prema juliji.evo nama za koju godinu i melodrame iz holivuda na tu temu.

Avatar nekakav
nekakav
18:29 07.01.2012.

azil radi poslovnih veza... pa što javno ne kažu da je riječ o tom novcu za koji vještica julija mora odležati?! ovime su dokazali kriminal. nejdeš ti van samo tako... bitno da je novac na sigurnom, u demokratskoj zemlji, u uniji, na zapadu. zar treba veći dokaz od toga u ukrajini? i na zapadu bi bilo dovoljna vijest da je gospodin suprug pobjegao s novcem.... a tamo... strahota, ne možeš više niti krasti u svojoj zemlji bez posljedica. ova unija je raj za kriminalce i korupciju. pronevjeriš par milijardi dolara, pobjegneš na zapad, recimo u neglesku, i onda uživaš zaštitu od progona rusa. šteta što ostali svijet tako ne radi. zamislimo da ukradeš susjedu pare, i odeš u drugo selo, i nitko ti ništa ne može.