Sporna zamjena zemljišta

Čehoku i Ptičeku ponovno suđenje u slučaju Mercator

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
25.02.2021.
u 19:15
Iz Državnog odvjetništva navode da Općinski sud u Koprivnici nije temeljito razmotrio provedene dokaze i stoga donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe
Pogledaj originalni članak

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom su dvojica okrivljenih hrvatskih državljana rođenih 1965. i 1962. oslobođeni optužbe da su počinili kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora i poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.

Radilo se o nepravomoćnoj presudi kojom su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i bivši direktor tvrtke Parkovi Miljenko Ptiček bili oslobođeni u tzv. slučaju Mercator, a koja je bila poništena na Županijskom sudu u Osijeku. Optužnicom se okrivljenog Čehoka tereti da je u ožujku 2006. godine na Ptičekovu inicijativu sklopio u ime Grada Varaždina ugovor o zamjeni nekretnina koji je bio štetan za Grad, i kojim je nastala šteta veća od 6.000.000 kuna, ističu u DORH-u.

- Županijski sud u Osijeku je ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu jer je taj sud pogrešno utvrdio činjenično stanje, odnosno nije temeljito razmotrio provedene dokaze i stoga donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe. Općinski sud u Koprivnici dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem tijekom koje će ponoviti ranije izvedene dokaze, otkloniti utvrđene nedostatke i pravilno ocijeniti dokumentaciju te donijeti novu presudu koju je dužan potpuno i valjano obrazložiti – navode u Državnom odvjetništu.

Čehok je u obrani isticao da nije bilo nikakve štete za Grad.

 

>> VIDEO Milanović o imenovanju predsjednika Vrhovnog suda

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

K1
Kalimero_12
21:54 25.02.2021.

Varaždincima stvarno nisu sve daske na mjestu kada biraju da ih vode kriminalci kao čačić, čehok i slični

DU
Deleted user
20:36 25.02.2021.

Čehokova majka kad ga je rodila pri prvom pogledu na njega ustrvrdila je "Kriv je!"