Bizarna zapljena

Carinik trudnici oduzeo dva sendviča

Foto: Thinkstock
Carinik trudnici oduzeo dva sendviča
26.12.2014.
u 17:39
“Pitao me imam li što za prijaviti, na što sam mu rekla da nemam. Onda je primijetio sendviče i rekao mi da ih mora oduzeti”
Pogledaj originalni članak

Hrvatski carinik oduzeo je trudnici iz Bosne i Hercegovine dva sendviča od sto grama na graničnom prijelazu u Staroj Gradiški. Kako bi s javnošću podijelila to neugodno i uistinu bizarno iskustvo, žena se pismom obratila medijima. Krenula je na poslovni jednodnevni put u Austriju, a s obzirom na to da živi u Banjoj Luci, najbliži joj je granični prijelaz u Staroj Gradiški.

– U petom sam mjesecu trudnoće i kupila sam dva sendviča za sebe i svoju suputnicu kako bismo doručkovale usput jer do krajnjeg odredišta nismo imale namjeru zaustavljati se. Međutim, na ulazu u Hrvatsku carinik me pitao imam li nešto za prijaviti, na što sam mu odgovorila da nemam ništa. Onda je primijetio sendviče i rekao mi da ih mora oduzeti. Bila sam potpuno šokirana i pitala sam ga hoće li zaista trudnoj ženi oduzeti obični sendvič od 100 grama. On mi je potom rekao da ih predam i potpišem da su mi oduzeti bez puno rasprave o tome – napisala je šokirana trudnica portalu klix.ba. Dobila je potvrdu o zaplijenjenim sendvičima, na kojoj uredno piše da su joj oduzeta dva “sendviča sa šunkom” od 100 grama.

>> Profesor dobio otkaz jer je učenici zaplijenio mobitel

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 132

L0
luena 01
19:04 26.12.2014.

Ne izmotavajte se na EU ,uvozit u EU zemlju kao privatna osoba je zabranjeno meso ,sir u vecim kolicinama ,ali da je netko nekom na proputovanju kroz zemlju oduzeo dorucak sendvic to jos nisam cula ,a u njem.zracnim lukama i carini sam vidjela i cula svega i svacega... Samo ovako sto ne...

BA
banijash
18:27 26.12.2014.

Jedino logicko objasnjenje moze bit da je carinik bio gladan.

VV
Vražji Vrag
08:25 27.12.2014.

Kakva država, takvi i službenici. Kamo se god okreneš "drže se propisa", a nestaju milijarde. Pih