radimir čačić:

Čačić: Dobio sam 12 kila žderući preko dana sebe, a navečer frižider

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
radimir čačić, hup (1)
22.08.2012.
u 17:16
Prvi potpredsjednik Vlade indirektno je dao podršku onom dijelu poduzetnika koji se bune protiv prevelikog poreznog opterećenja i porezne presije.
Pogledaj originalni članak

Vlada je zakopala ratnu sjekiru s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić planira uvesti praksu redovitih sastanaka s užim krugom najvećih poduzetnika.

Konstruktivan dijalog

– Želim direktnu komunikaciju s poduzetnicima. Imat ćemo brifinge s nekoliko najvećih poduzetnika poput Todorića, Tedeschija ili Vlahovića u tjednom ili dvotjednom ritmu – kazao je Čačić koji će inicirati redovite razgovore o Vladinim idejama i poduzetničkim problemima. Mir je time postignut jer je Čačić s istaknutim članovima HUP-a i nastupio kako bi u javnosti završili s ratom Linić – HUP.

Svaka vrsta šumova u kanalu između poduzetnika i Vlade je štetna, zaključio je Čačić, pa istaknuo da razumije da su u zemlji u kojoj je 80 posto poslova vezano za državu postoji sprega između poslodavaca i bivše vlasti. Prvi potpredsjednik Vlade indirektno je dao podršku onom dijelu poduzetnika koji se bune protiv prevelikog poreznog opterećenja i porezne presije.

– Reda mora biti, ali najveći red vlada u mrtvačnici – kazao je Čačić pa istaknuo da se nelikvidnost ne može riješiti bez kapitala, čiji je nedostatak rak-rana hrvatskog gospodarstva od 90-ih godina. I na temi izmjena Općeg poreznog zakona i Zakona o financijskom poslovanju Čačić je otvoren pa je rekao: – Za neke od tih stvari postoji sud, možda se na njemu može provjeriti ustavnost zakona.

– Imam mišljenje, ali se s njim ne slažem! – parafrazirao je Čačić. Našalio se i da je od ulaska u Vladu dobio 12 kila "žderući preko dana sebe, a navečer frižider".

A prvi potpredsjednik Vlade nastupio je s prvim ljudima HUP-a nakon upozorenja poduzetnika da loša komunikacije među njima mora prestati. Ono što HUP zagovara jest konstruktivan dijalog, kazao je njegov predsjednik Ivan Miloloža. Analize nisu potrebne zašto gospodarstvo propada. – Veliki su projekti blokirani. U sustavu Vlade, ministarstava i agencija ništa se ne događa, a svaka je inicijativa izvana blokirana – poruka je Ivice Mudrinića koji tvrdi da za pokretanje Hrvatske treba samo političke volje.

Odabir za Plomin C

Ako je pitati Čačića, investicije će krenuti vrlo brzo. Vlada će 28. rujna početi proces odabira jednog od 45 ponuđača za Plomin C, a radovi bi trebali krenuti u ožujku. Radi se i na finalizaciji uvjeta za pokretanje projekta javno-privatnog partnerstva u izgradnji. Tako je Čačić najavio da u listopadu kreću natječaji za desetke škola, bolnice u Varaždinu, Rijeci i Požegi te veliki objekt za Ministarstvo pravosuđa ukupne vrijednosti dvije milijarde kuna, a nakon ‘'moljenja, dvije uredbe i dva zakona'’, kako Čačić kaže, uspio je pokrenuti i projekt energetske održivosti. Tijekom dana potpisat će se šest ugovora vrijednih 20 milijuna kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 94

DU
durica
17:40 22.08.2012.

Praktički je nemoguće bez ozbiljnih posljedica po život u isto vrijeme trpjeti ove vrućine i slušati Čačića. Molim da se gospodin ode još malo odmarati kod svojih prijatelja poduzetnika, i vratiti se tek kad padne temperatura.

TM
tom milles
17:43 22.08.2012.

Uvijek se sve svodi na brifinge sa najjačima pa tko da više u stranačku vreću taj bolje i prolazi...

MA
maraton
22:45 22.08.2012.

Čačići - šta prija odeš Hrvatska će bolje živit.