DANAS U VEČERNJEM

Brkić želi voditi HDZ i nakon izbora, ali ne bi bio mandatar

Foto: VL
Brkić želi voditi HDZ i nakon izbora, ali ne bi bio mandatar
23.06.2016.
u 00:22
Plenković ima dobru javnu percepciju, no stranačku bazu imaju Tolušić, Butković i Brkić
Pogledaj originalni članak

Uoči današnje (četvrtak) sjednice Predsjedništva u HDZ-u se iskristalizirala još jedna opcija: postoji mogućnost da se novi šef HDZ-a ne bira prije parlamentarnih izbora, nego da stranku do izbora vodi Milijan Brkić, ali da druga osoba bude kandidat za mandatara.

Dio šefova županijskih organizacija, doznajemo u vrhu HDZ-a, navodno smatra da se HDZ prije izbora ne bi trebao iscrpljivati u unutarstranačkim borbama koje su neizbježne u izboru novog šefa, nego da bi se trebao posvetiti isključivo pripremi za parlamentarne izbore.

U tom bi slučaju Brkić HDZ vodio na izbore praktički kao šef stranke, budući da je zamjenik, a aktualni predsjednik je dao ostavku, ili bi se to formaliziralo u funkciju vršitelja dužnosti šefa HDZ-a. No kandidata za mandatara bi se tražilo među drugim istaknutim HDZ-ovcima.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme:

>>U tri i pol godine iselilo se 257.000 građana

>>Zašto nema velikih srdela za gradele

>>Referendum u Britaniji – Povijesna prekretnica za cijelu Europsku uniju

>>Izbor za Agrooskar: Nominiran 21 OPG i tri mlade nade

Foto: VL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 121

FR
frend1
22:28 22.06.2016.

Pokušaj preuzimanja HDZ-a od SDP-a. Plenković je više SDP-ov i HNS-ov profil...

DU
Deleted user
20:34 22.06.2016.

Kaj su svi novinari u Hr na plaći PR agencije koju placa Plenkovic ?

CI
cirep
21:46 22.06.2016.

Organizirajte unutarstranačke izbore i na taj način mobilizirajte članstvo, izaberite Plenkovića za predsjednika i HDZ pobjeđuje na izborima.