blista u noći

Prekrasno: Božićna bajka u Slavoniji!

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Božićna bajka
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Božićna bajka
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Božićna bajka
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Božićna bajka
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Božićna bajka
12.12.2013.
u 23:50
Već 10 godina dolazi početkom prosinca iz Švicarske, gdje radi, da bi ukrasio okućnicu za nadolazeće blagdane – ove godine obasjava je 32 tisuće lampica
Pogledaj originalni članak

Čak 32 tisuće blistavih lampica krasi imanje Ivana Dujaka iz Trnjana pokraj Slavonskog Broda, koje je u ovo predblagdansko vrijeme pretvorio u pravu adventsku i božićnu bajku. Ivan radi u Švicarskoj, ali već 10 godina dolazi kući početkom prosinca kako bi svoju lijepo uređenu kuću i okućnicu dodatno ukrasio za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

Za taj uistinu velik posao kićenja potrebno je mnogo truda i ljubavi, a da bi sve bilo kako je zamislio, začas prođe i nekoliko dana. Kada bajka tisućama sićušnih šarenih lampica i stotinama metara dugim svjetlećim nizovima, mrežama i lancima zasvijetli punim sjajem, ponovno se zaputi put Švicarske po svoju obitelj kako bi ukućane iz godine u godinu iznenadio sve ljepšim, većim i raskošnijim blještavilom božićnog ugođaja.

Nemoguće im je i zamisliti da za Božić nisu kod svoje kuće u Trnjanima 158, a još se više vesele jer ih čeka blagdansko iznenađenje te jedinstven ugođaj i doživljaj u vlastitu domu.
– Oduvijek gajim svoj dječački san i ljubav prema božićnom ugođaju i tako već godinama pred blagdane rasvjetom ukrašavam naš dom. Iz godine u godinu nastojim ponešto izmijeniti, napraviti nešto novo, ljepše i bolje.

U široj okolici, pa možda čak i u cijeloj Slavoniji nema imanja ukrašenog s ovoliko lampica, izuzev gospodina Salaja iz Čazme pokraj Zagreba i njegove "Božićne priče", a on je od toga napravio pravu atrakciju. Od ove godine veći dio ukrasa zamijenio sam LED rasvjetom koja troši znatno manje električne energije, a daju ljepše svjetlo i puno bolji doživljaj – zadovoljno kaže Ivan Dujak.  

Šaljite nam fotografije svojih blagdanski uređenih domova!
 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ST
stefj
08:29 13.12.2013.

Sad će drug Linić i njemu pokucati za Božić...

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
11:58 13.12.2013.

Advent nije gomila kineskih žarulja! I neka se nounar nauči da je hrvatska riječ DOŠAŠĆE. I nemojte ovakve reklamirati jer im dajete još više podstreka. HRVATSKI običaji nisu kineske žarulje i američki KIČ, nego -na svetu Barbaru sijanje pšenice. Tada idu i ophodi sa željama za dobru prinovu. -na svetog Nikolu se darivaju djeca po uzoru na PRAVOG biskupa Nikolu koji je doista darivao siromašne, a ne neki američki CocacolaDjedMraz. -na dan sv. Lucije se osvjetljavaju tikve a ne na "haloween". Tada i djeca rade obilazak, a i to je razdoblje kada se rade običajna predviđanja o vremenu slijedeće godine. -JELKE SE KITE NA BADNJAK. Ne u 11. mjesecu i ne fila se puno dvorište žaruljama. ukratko.

MA
malena1983
22:11 13.12.2013.

Sto se psenica ne sadi na sv. Luciju 13.12., a ne na sv.Barbaru?