AFERA Članica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost PSBiH Dušanka Majkić izjavila

Bošnjaci prisluškuju Srbe u institucijama BiH

02.03.2009.
u 23:00
Pogledaj originalni članak

Članica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je kako ima informaciju da bošnjački kadrovi u obavještajnim i raznim paraobavještajnim službama prisluškuju telefonske razgovore srpskih predstavnika u institucijama BiH, ali i dužnosnika RS-a. Majkić navodi da su neki od sustava za prisluškivanje telefonskih razgovora - presretanje SMS-a i elektroničke pošte pod kontrolom bošnjačkih obavještajaca i da se koriste u političke svrhe, navodi Glas Srpske.

Članovi stručnog tima za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala u jugoistočnoj Europi naveli su da “svi tajni podaci, snimke telefonskih razgovora i drugi podaci u sarajevske medije cure iz ureda pomoćnika direktora SIPA-e Dragana Lukača”.

Majkić kaže da je jedan od problema sprječavanja zloupotreba sustava za prisluškivanje telefonskih razgovora bošnjačka dominacija u Ministarstvu sigurnosti BiH. - Ministar sigurnosti Tarik Sadović ne želi osigurati transparentniji rad obavještajnih službi. Drugi problem je što Bošnjacima u ovom ministarstvu pripadaju odjeli za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala, baze podataka, te za informacijsku sigurnost, za razliku od Srba kojima pripada pisarnica i arhiv - kazala je ona.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva Parlamenta BiH za nadzor rada OSA-e BiH Mirko Okolić ocijenio je da nisu sporna legalna presretanja telekomunikacija, nego nelegalna koja su rezultat djelovanja paralelnih struktura i bivših obavještajaca. Okolić je ukazao na problem mogućih zloupotreba telekom operatera u svrhu prisluškivanja telefonskih razgovora. (ri)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr