Šale u susjedstvu

Borut Pahor kao Šuker zabio gol za Hrvatsku

Foto: Halo Pix/Pixsell
pahor-šuker
šuker
Foto: Arhiva VL
Davor Šuker
Foto: Reuters
Pahor
28.05.2010.
u 12:12
Na plakatu na kojem je Pahorova glava nalijepljena na tijelo bivšega hrvatskog napadača Davora Šukera, ispisana je poruka: "Borute, svaka ti čast!", "Tujega nočemo, svojega ne damo"
Pogledaj originalni članak

Borut Pahor postaje novi član Bilićeve momčadi?! Ne, nije riječ (na sreću) o najnovijem nogometnom transferu, nego o šali koparskoga gradonačelnika koji je diljem svoga grada postavio plakate slovenskog premijera odjevena u hrvatski nacionalni dres, a sve u znak prosvjeda protiv hrvatsko-slovenskog Arbitražnog sporazuma o granici.

Na plakatu na kojem je Pahorova glava nalijepljena na tijelo bivšega hrvatskog napadača Davora Šukera, na kojem se veseli postignutom pogotku, ispisana je poruka: "Borute, svaka ti čast!", "Tujega nočemo, svojega ne damo".

Koparski gradonačelnik Boris Popovič, koji se priključio većini Slovenaca koji ne podržavaju sporazum između Hrvatske i Slovenije, već je poznat po svojim aranžmanima ili, kako ih neki nazivaju, "spačkama". Sličnu sudbinu kao Pahor doživjeli su i drugi slovenski političari. No, koparski gradonačelnik ne namjerava se zaustaviti samo na svome gradu. Cilj mu je, kako kaže, postaviti plakate po cijeloj zemlji jer ih smatra ironičnim.

S druge pak strane, budući da se Hrvatska nije plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo, a Slovenija jest, može nam tek utjeha biti da je upravo slovenski dres proglašen najružnijim. Možda ideja da Slovenci nose hrvatske dresove i ne zvuči tako loše.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 84

TO
toniiii
22:51 28.05.2010.

a ima i jedno mjesto na samoj granici slovenije i italije zove se HRVATINI sto mislite odakle mu dolazi ime...sve je to nekad bilo nase....

ST
stefj
23:37 28.05.2010.

Što je bolje? Da Slovenci odbace arbitražu ili ju prihvate? Ako ju prihvate 99% je sigurno da ostajemo bez preko 100 km2 mora. Da li će to postati Slovensko teritorijalno more ili će to biti dijeljeni suverenitet ili međunarodne vode, zapravo je svejedno, nema teorije da se to ikada vrati nazad. Ako ju odbiju, uz ovakvu vanjsku politiku Hrvatske, gdje ništa nije sveto, sve samo da uđemo u EU, vjerojatno je za očekivati da će slijedeći biti još nepovoljniji za Hrvatsku. Zapravo, sad je sve na Slovenskoj procjeni, da li mogu dobiti više ili ne. Ako procjene da mogu, odbacit će sporazum. A međunarodna situacija im donekle ide na ruku - kriza, dosta EU zemalja protiv je proširenja, Britanci opet zahebavaju, itd. A možda bi Jaca i Jado mogli napokon priznati što su sve ispoklanjali, da i to stavimo ad acta...

FL
Flajšmašina
22:48 28.05.2010.

Kakva destrukcija slovenske oporbe! Ovi jadnici su mislili da su osvojili jack-pot kad je RH primorana na arbitrazu, a sada ce ih Kekeci zezniti. A nakon toga bye bye bilo kakvim sporazumima....hahaha.... Kakva krasna situacija nastala. Janezi ce nam na kraju pomoci da izbjegnemo ikakve dogovore oko naseg teritorija...hhahaaha...presmijesno