Boro Grubišić:

U Brodskoj županiji u pet godina ubilo se pet policajaca

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
U Brodskoj županiji u pet godina ubilo se pet policajaca
22.05.2015.
u 09:53
- Beznađe i siromaštvo doprinose apatiji i psihičkim problemima, a onda i samoubojstvima - ističe Grubišić
Pogledaj originalni članak

U Brodsko-posavskoj županiji u proteklih pet godina samoubojstvo je počinilo petero policijskih službenika.

Podatak je to koji je na jučerašnjoj raspravi u Hrvatskom saboru iznio zastupnik Boro Grubišić.

Slučaj 37-godišnje policajke koja je u utorak dignula ruku na sebe na radnome mjestu u brodskoj policijskoj postaji bio je, kaže, okidač koji ga je natjerao da ukaže na nedopustiv način na koji država (ne) skrbi o policiji u tom dijelu Hrvatske. Prema njegovim riječima, uvjeti u kojima radi brodska policija katastrofalno su loši, a teret ogroman.

- Nedopustivo je da policijska uprava čijim područjem prolazi 130 kilometara autoceste i koja ima četiri granična prijelaza preko kojih nam iz Bosne dolaze šverc, droga i kriminal, bude rangirana u najlošiju, četvrtu kategoriju – kaže Grubišić i pojašnjava kako lošija kategorija znači i manji broj djelatnika u pojedinim odjelima.

On dodaje kako, unatoč činjenici da je policija u Brodskoj županiji kontinuirano preopterećena i nedostaje joj kadrova, njezini službenici već 20 godina nisu imali sistematski liječnički pregled, jer država nema novca. Istodobno, Hrvatske šume bez problema državnim novcem organiziraju preglede za tisuće svojih djelatnika. Usto, dodaje, ova policijska uprava radi na tri lokacije jer nova zgrada u koju su se  trebali preseliti nikada nije izgrađena.

- Beznađe i siromaštvo pridonose apatiji i psihičkim problemima, a onda i samoubojstvima - ističe Grubišić.

>> U tjedan dana čak tri policajca počinila su samoubojstvo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar jwayne
jwayne
10:44 22.05.2015.

Beznađu i siromaštvu koje spominjete gospodine Boro, pridonijeli ste i Vi, tako što ste se na jedan dan otišli u mirovinu, ne bi li imali povlaštenu saborsku mirovinu. DNO DNA ... niže ne može!

BI
bihhib
13:10 22.05.2015.

Na lijecnicki idu i hrvatske vode a policajci su ti koji svasta vide i produ u karijeri. Ne daj Boze da mi treba pomoc i kako da mi pomognu kad njima nitko ne pomaze

OB
Objektivno...
14:07 22.05.2015.

Preko ovih samoubojstava ne bi trebalo tek tako prijeći... Poruka je puno dublja. Treba vidjeti uzroke. Ne ubijaju se iz zabave niti se igraju ruskog ruleta