Bez svijesti

Bore se za život radnika koji je upao u bazen prepun solne kiseline

Foto: 24 sata
Bore se za život radnika koji je upao u bazen prepun solne kiseline
27.10.2018.
u 08:51
Tomislav E. (39) u induciranoj je komi jer su vjerojatno bolovi tako teški da ih ne bi mogao podnijeti
Pogledaj originalni članak

Tomislav E. (39), radnik đurđevačke tvrtke Kotlar, koji je u četvrtak pao u bazen s kiselinom te je s opeklinama vozilom Hitne prevezen u koprivničku bolnicu, zbog bolova je stavljen u induciranu komu, piše 24sata

- Bez svijesti je jer su vjerojatno bolovi tako teški da ih ne bi mogao podnijeti – rekao je brat stradalog, koji radi u istoj tvrtki, a koji u trenutku nesreće nije bio u blizini. On, kao i ostali članovi obitelji, a prije svih supruga i dvoje malodobne djece, strepe za njegov život, ali se nadaju najboljem.

Policija je izvjestila da je radnik izgubio ravnotežu i pao u bazen dubok oko metar i pol ispunjen 20-postotnom solnom kiselinom koja se koristi u procesu proizvodnje metalnih dijelova kao otapalo za kamenac i koroziju. Najopasnija je ako uđe u dišne puteve i tad predstavlja golemu opasnost po život, a na mjesto nesreće izašla je i inspekcija rada koja će utvrditi sve okolnosti nesreće.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar gecdra
gecdra
10:58 27.10.2018.

Direktora namoćit u samo deset postotnu ako prizna krivicu. Ko prizna pola mu se prašta.

GR
grodar
09:06 27.10.2018.

prestrašno

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:31 27.10.2018.

strašno