Prevencija

Borba protiv korupcije u Hrvatskoj je zaustavljena, a građani prevareni

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Borba protiv korupcije u Hrvatskoj je zaustavljena, a građani prevareni
28.01.2019.
u 13:18
Projekt suradnje udruga i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u kojim je došlo do poništenja natječaja pokazuju da je borba protiv korupcije zaustavljena i onemogućena.
Pogledaj originalni članak

Povodom zahtjeva da se poništi natječaj iz ESI fondova vrijedan 85 milijuna kuna za projekte suradnje udruga i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u provedbi javnih politika, te učestalih prelazaka iz civilnog sektora u politiku Transparency International Hrvatska ističe da je borba protiv korupcije u Hrvatskoj zaustavljena i onemogućena, a građani prevareni.

Natječaj iz Europskog socijalnog fonda namijenjen prevenciji korupcije ima za cilj osnažiti građane na lokalnim razinama kako bi prepoznali korupciju i sukob interesa. To je pozitivan pomak u odnosu na dugogodišnja nastojanja da se korupcija smanji. Lokalne razine su mjesta na kojima građani najbolje osjete korupciju na vlastitim primjerima.

- Preletači iz udruga koje proklamiraju borbu protiv korupcije u politiku mnogo su gori od onih političara koji su promijenili političke opcije. Dok su političari prevarili birače koji su izašli na izbore, civilni aktivisti prevarili su građane - navodi predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Dodaje kako se pokazalo kako im je jedini cilj u dugogodišnjem plaćenom aktivizmu bio osigurati pozicije s kojih se može preletjeti na političke pozicije kako bi osigurali vlast, moć koja iz nje proizlazi, te vlastitu egzistenciju i buduće privilegije.

Po riječima Budimir pozivanje na borbu protiv korupcije postalo je sredstvo za ostvarenje tog cilja, a ne stvarno angažiranje kako bi se u društvu poticalo volontiranje i pozitivne društvene vrijednosti poput poštenja i odgovornosti.

Dinamovi igrači zbog tornada zatočeni u zračnoj luci

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CH
chanchir
16:42 28.01.2019.

Korupcijo,ime ti je HDZ

DU
Deleted user
15:45 28.01.2019.

I to izjavljuje osoba za koju je središnjica TI u DEU izjavila da se lažno predstavlja.

DU
Deleted user
17:38 28.01.2019.

Jesenti milu bigulicu, naslov ovoga članka čisti je, stopostotni i prvorazredni fejknjuz smišljeno plasiran protiv vladajuće koalicije.. U Hrvatskoj da se ne vodi danonoćna borba protiv korupcije?! Kakva gnjusna laž! O, hoće li konačno biti donesen zakon protiv (zlo)namjernog širenja lažnih vijesti. Potreban nam je kao ozeblima sunce.