Bjelovar

Bojana Crnojevića pretukli zbog pjesme "Dubioza kolektiva"

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'21.04.2010., Bjelovar - Brutalno pretuceni Bojan Crnojevic iz Bjelovara je prebacen u Zagreb na operaciju Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'21.04.2010., Bjelovar - Jovanka Crnojevic, majka brutalno pretucenog Bojana Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'21.04.2010., Bjelovar - Gordana Grubesa, odvjetnica obitelji Crnojevic, odnosno brutalno pretucenog Bojana Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
21.04.2010.
u 16:40
Napadnuti mladić nasilnike nije "izazvao" pjevajući narodnjake, već pjesmom glazbene skupine "Dubioza kolektiv" iz Bosne i Hercegovine
Pogledaj originalni članak

Brutalno cipelarenje Bojana Crnojevića (23), mirnog, pristojnog mladića i dobrog rukometaša u klubu Ivanska, ni pet dana nakon što je "remek-djelo" dvojice 17-godišnjaka izašlo na vidjelo, ne skida se s repertoara oštrih i osuđujućih komentara bjelovarske javnosti, posebice među mladima.

Ono što je za Večernji ispričao jedan bjelovarski srednjoškolac, nedvojbeno se može svesti pod zajednički nazivnik "Bjelovar by night".

Nasilje vreba u parku

- I na vlastitoj sam koži osjetio kakav je izlazak u grad subotom. Bio sam vani s prijateljima, kad su nam prišla osmorica "likova". Jedan je od njih upitao mog prijatelja ima li pet kuna. Odmah smo znali da to ne sluti na dobro, jer je ovaj nakon dobivene kovanice odmah zatražio dvostruko više. Kad mu je rečeno da više nemamo novca, počelo je naguravanje, hvatanje za vrat... Srećom naišao je moj brat s prijateljima pa se situacija ohladila. No od tada noću u velikom krugu izbjegavam gradski park - ispričao je mladić.

Vještine kik-boksa

Isti park bio je nakon subotnjeg izlaska koban i za Bojana Crnojevića koji se u 1.45 vraćao kući s maloljetnom prijateljicom. Njegova majka Jovanka Crnojević jučer je potvrdila da se Bojan nakon prekjučerašnje operacije zasad dobro oporavlja, te se počinje prisjećati sve većeg broja detalja o zvjerskom prepadu. U trenutku kada su mu nasilnici prišli, preko mobitela je slušao i pjevušio pjesmu bosanskohercegovačke grupe "Dubioza kolektiv", čija glazba nema nikakvih dodirnih točaka s narodnjacima, kako se ranije nagađalo. Bojan se prisjeća i užasnih bolova od udaraca nogama u glavu te da su ga nasilnici oblivenog krvlju vukli prema cesti, ostavivši ga nasred pješačkog prijelaza. Prije no što se onesvijestio, prišli su neki mladići i odvukli ga do ruba parka. Drski su napadači nakon istražnog ispitivanja pušteni na slobodu iako im Bojan nije prva žrtva premlaćivanja. Zna se i da je jedan od njih trenirao kik-boks. J. Crnojević kaže da nitko od njihovih obitelji do danas nije pitao za Bojana, te potvrđuje podizanje tužbe protiv roditelja jer su obojica napadača maloljetne osobe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

UD
udrimuski
18:29 21.04.2010.

meni da netko ovako ubije sina, to bi mu bilo predzadnje ako ne i zadnje. imo 15 ili 75 godina, ne zanima me

OB
-obrisani-
16:01 22.04.2010.

Kakve veze ima muzika, ma bili i narodnjaci. Drži se mladiću, i odluči se za nemoguće - oprosti im, dug je život pred tobom, nemoj da ti ovaj loš događaj odredi pravac, čim prije se vrati na svoj kurs. A njih dvojica? Vjerovatno neće kazneno dovoljno odgovarat, jer da bi adekvatno svi odgovarali za svoja (ne)djela, ovaj dio svijeta bio bi pravo krasno mjesto za podizat voju djecu.