VRIJEDAN 700 TISUĆA KUNA

Biskup prihvatio besplatan luksuzni terenac: 'Isus bi učinio isto'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Biskup prihvatio besplatan luksuzni terenac: 'Isus bi učinio isto'
24.05.2017.
u 15:20
Patrijarh Kiril, šef pravoslavne crkve, pozvao je još 2012. godine članove svećenstva da odbiju darove poput luksuznih automobila objasnivši da ta praksa diskreditira crkvu.
Pogledaj originalni članak

Pravoslavni biskup iz Rusije našao se na meti javnosti nakon što je prihvatio luksuzni terenac kao poklon. Radi se o luksuznom vozilu vrijednom 106 tisuća dolara (705 tisuća kuna).

Predstavnik biskupije Oryol, koja se nalazi oko 350 kilometara jugozapadno od Moskve, tvrdi kako je odluka biskupa Nektaryja zapravo u duhu kršćanstva te je sugerirao kako bi Isus učinio isto, javlja Times.

- Isus Krist je sam nosio skupu odjeću koju su mu darovali, recimo to tako, ljudi koji su ga slavili - objašnjenje je predstavnika. 

Na vozilu se također nalaze posebne državne registarske pločice iako se radi o poklonu vlasnika lokalnog poljoprivrednog gospodarstva koji mu je htio zahvaliti što je posjetio zabačena sela tijekom loših vremenskih prilika.

Patrijarh Kiril, šef pravoslavne crkve, pozvao je još 2012. godine članove svećenstva da odbiju darove poput luksuznih automobila objasnivši da ta praksa diskreditira crkvu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
ObrenM
16:00 24.05.2017.

Sram vas bilo.Naslov asocira da je to katolicki biskup.Znano je da praoslavci nemaju biskupa vec vladiku.Bitno je da se stalno blati katolicka crkva i svecenici.

ME
Menjik
15:57 24.05.2017.

Bitno da ste u naslovu napisali biskup, kako bi prikupili vise clickova. jadni ste.

KA
Karloho
18:00 24.05.2017.

Novinar ako ovo nije napisao namjerno,onda je totalni neznalica,pravoslavna crkva nema biskupa,a nezna prepisati ni ime grada gdje se to dogodilo...,jadno...