Kažnjen s 22.800 kn

Bio u klubu, a imao COVID: 'Taj dan mi je istekla samoizolacija'. Sud tvrdi drugačije

Foto: Pixabay
Bio u klubu, a imao COVID: 'Taj dan mi je istekla samoizolacija'. Sud tvrdi drugačije
11.05.2022.
u 18:06
Muškarac je na sudu završio jer su ga u noćnom klubu zatekli policajci koji su ga legitimirali, pri čemu su ustanovili da mu je zbog COVID-19 izrečena mjera samoizolacije
Pogledaj originalni članak

Želja za društvenim životom u doba pandemije COVID-19 skupo je stajala A.G. (25) koji je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti te je novčano kažnjen sa 100 dnevnih dohodaka, odnosno 22.280 kuna.  Prema optužnici, teretio se da je 21. studenog 2020., iako je znao da boluje od COVID-19  došao u jedan zagrebački noćni klub u kojem je bilo 177 osoba, čime ih je po stavu tužiteljstva ugrozio. Na sudu je završio jer su ga u tom klubu zatekli policajci koji su ga legitimirali, pri čemu su ustanovili da mu je zbog COVID-19 izrečena mjera samoizolacije. A.G. je nijekao krivnju te je pojasnio što se dogodilo.

- Moja je supruga imala simptome i kada se testirala ispalo je da ima COVID. Ja nisam imao simptome, no testirao sam se i ispalo je i da sam ja pozitivan. Bio sam u samoizolaciji kod kuće, a supruga i ja smo dobili pojašnjenja kada možemo izaći iz samoizolacije. Po tome sam ja iz samoizolacije izašao 21. studenog 2020., što je bilo upravo taj dan kada me zatekla policija. Od testiranja je bilo proteklo 10 dana, a i tom klubu sam bio prvi dan po isteku samoizolacije - branio se A.G.

No sud je smatrao drugačije. Naveli su da je A.G. dobio odluku epidemiologa o samoizolaciji kod kuće koja je trebala trajati od 13. do 22. studenog, pa su smatrali da je  otišao u noćni klub, iako mu samoizolacija nije istekla. 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.