slučaj ruby

Berlusconija glave došle večeri ‘visokog erotskog stupnja’

Foto: Reuters/PIXSELL
'Italy's former prime minister Silvio Berlusconi attends a session at the Senate in Rome March 16, 2013. Italy's divided parties failed to overcome their differences in a vote for parliamentary spea
Foto: Press Association/PIXSELL
'Ruby 'The heart stelaer' is the guest star at Karma club in Milan. During the night she'd been insulted by other teenagers girls. Newspapers have been awash with details of parties which the teena
Foto: Reuters/PIXSELL
'Italy's former Prime Minister Silvio Berlusconi gestures as he appears as a guest on the RAI television show Porta a Porta (Door to Door) in Rome February 20, 2013. REUTERS/Remo Casilli (ITALY - Tag
Foto: 'Andrea Delbo/Press Association/PIXSELL'
'Ruby \'The heart stelaer\' is the guest star at Karma club in Milan. During the night she\'d been insulted by other teenagers girls. Newspapers have been awash with details of parties which the teena
24.06.2013.
u 08:30
Sud je izrekao Berlusconiju godinu dana dulju kaznu od one koju je tražila optužba.
Pogledaj originalni članak

RIM – Sud u Milanu danas je izrekao kaznu od sedam godina zatvora i zabranu bavljenja politikom bivšem premijeru Silviju Berlusconiju (76) u procesu Ruby, u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju i zloporabu položaja.

Tužitelji Ilda Boccassini i Antonio Sangermano zatražili su kaznu od šest godina zatvora, a Berlusconijeva obrana (Nicolò Ghedini i Piero Longo) oslobođenje obrazlažući to tvrdnjom da nije bilo seksualnog čina, a bivši premijer nije ni znao dob djevojke Ruby kada je dolazila u njegovu vilu na zabave. Sud je dakle izrekao Berlusconiju godinu dana dulju kaznu od one koju je  tražila optužba.

Tri sutkinje, Carmen D'Elia, Orsolina De Cristofaro i Giulia Turri (predsjednica sudskog vijeća) izrekle su kaznu Berlusconiju, koji će se, dakako, žaliti drugostupanjskom sudu.

Proces Ruby trajao je 27 mjeseci i održano je više od 50 ročišta. Saslušani su svjedoci, a većina djevojaka koje su dolazile na zabave u Berlusconijevu vilu u Arcoreu, pokraj Rima, izjavila je da je riječ o „nevinim“ zabavama na kojima se plesalo i šalilo. Ruby je izjavila da je od Berlusconija dobivala novce, ali samo kao pomoć te da nije s njime vodila seks.

Berlusconi je već, nepravomoćno, osuđen na četiri godine zatvora nakon procesa Mediaset zbog utaje poreza. Zatim je osuđen, također nepravomoćno, na godinu dana zbog širenja istražne tajne, a pokrenuta je protiv njega i istraga o „kupovanju“ parlamentaraca.

Berlusconiju se na procesu Ruby sudilo na osnovi zakona o zaštiti maloljetnika koji je predložila njegova vlada najprije 2006. godine, a zatim s dodatkom 2008. godine. Berlusconi je optužen da je između 14. travnja i 2. svibnja 2010. godine uživao „seksualne čine s marokanskom djevojkom Karimom El Mahroug, kada je djevojka imala 17 godina“.

Protiv Berlusconija je, na istom procesu u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju, podignuta i optužba za zloporabu položaja, jer je 27. svibnja 2010. telefonski intervenirao u policijsku postaju u Milanu kako bi Ruby, koja je bila uhićena zbog krađe, a bila je maloljetna, bila povjerena vijećnici njegove stranke u regiji Lombardiji Nicole Minetti umjesto da bude odvedena u prihvatilište za maloljetnike. Inače, Minetti, bivši glavni urednik informativnog programa Berlusconijeve tv-postaje Rete4 Emilio Fede i menadžer za show biznis Lele Mora u istodobnom procesu optuženi su za posredovanje u prostituciji, odnosno poticanje prostitucije.

Prema optužbi, Karima El Mahroug bila je Berlusconijevom gošćom u Arcoreu dok je još bila maloljetna i bila je prisutna na večerama „visokog erotskog stupnja“. Sve djevojke koje su sudjelovale na tim večerama bivale su plaćene i još i danas im Berlusconi daje 2.500 eura mjesečne „plaće“. Ruby je od Berlusconija dobila i dodatnih  30.000 eura za kupnju, kako je rekla, potrebnih stvari za centar za uljepšavanje koji je namjeravala otvoriti.

>>Berlusconijeva Ruby: Lagala sam istražiteljima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.