DRAMA U SPLITU

Polio se benzinom i prijetio da će se zapaliti

Foto: Screenshot/GoogleMaps
Polio se benzinom i prijetio da će se zapaliti
13.06.2017.
u 12:28
Još nisu poznati motivi koji su ga nagnali na prijetnju suicidom.
Pogledaj originalni članak

Umirovljeni 53-godišnji branitelj iz Splita u utorak u 9,30 sati se polio benzinom i prijetio kako će se samozapaliti ispred Ureda državne uprave u Splitu. Odustao je nakon razgovora s predstojnikom županijskog Ureda državne uprave Veljanom Radojkovićem.

Bio je očajan zbog problema s rješavanjem njegovog stambenog pitanja, nije vidio izlaz, rekao je poslije Radojković, vidno zadovoljan što policija, hitna pomoć i vatrogasci nisu imali posla iako su sve službe izašle na teren. Ispričao je kako je vidio čovjeka s kantom od 20 litara benzina, kako se polijeva i drži upaljač u ruci.

- Nije prijetio nikome, ali mu je namjera bila ozbiljna - kazao je Radojković. S braniteljem je razgovarao i Igor Rogić, stručni savjetnik u Uredu državne uprave zadužen za branitelje, koji ga je zajedno s Radojkovićem, uspio smiriti.

- I mene i sebe je pomalo polio benzinom, ali kroz razgovor, uspjeli smo ga nagovoriti da uđemo u zgradu. Pozvali smo ga da popijemo kavu i smirili stvari. Predao je upaljač i završili smo na najbolji mogući način da se ne dogodi tragedija - ispričao je Radojković.

Na mjestu događaja 53-godišnjaku je pružena liječnička pomoć i odveden je u službene policijske prostorije radi obavljanja razgovora i utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

MA
Majur
12:44 13.06.2017.

Čovjek sigurno nije "pukao" zato što ima vilu,vikendicu,bijesni auto,firmu ili ogromnu mirovinu na osnovu toga što je političar ili branitelj sa šank-podrum stažom.....nego najvjerojatnije istinski branitelj,kojeg ti falš političari-uhljebi gaze i omalovažavaju godinama....

ZV
Zvjerko
12:58 13.06.2017.

Veljan Radojković, SDP-ovac pomogao rastrojenom branitelju? Ma nemoguće, pa SDP-ovci su svi antihrvatski raspoloženi, izdsjnici i orjunaši, a k tome je ovaj Čovjek (sa velikim "Č") i vrlo vjerojatno Srbin (iako nema veze što je po nacionalnosti, to napominjem samo zbog velikih Rvatina). K svemu tome je još i pristao da branitelj polije i njega benzinom svjestan da može smrtno stradati u najgorim mukama, sve to samo da spasi život rastrojenom branitelju. Sve vas koji pljujete po ljudima jer su iz ove ili one stranke ili ove ili one nacionalnisti može biti sram. Pogledajte se u ogledalo i pljunite si u facu.

NE
nepenthe
12:58 13.06.2017.

Da su svim tim ljudima (onima koji su se stvarno borili, a ne anemičnim i inim lažnim "braniteljima" sa darovanim činom kojeg su "zaslužili" van države) omogućili da rade i privređuju nakon rata u nekolicini tvornica po posebnom programu pa da se osjećaju korisnim članovima društva, a ne ih strpali s 30-ak godina u punoj snazi u mirovine danas ovo i ovakve stvari ne bi gledali... Druga stvar, nazovimo status pravim imenom(ide novinarčića), ova osoba je veteran domovinskog rata, nikako ne više branitelj (osoba koja trenutno nešto od nečega brani)