Apsurdi u BiH

Nakon što je rodila proglasili je muškarcem pa saznala da je udana za brata

Foto: Pixabay/Ilustracija
Nakon što je rodila proglasili je muškarcem pa saznala da je udana za brata
24.06.2017.
u 17:42
Iako je rodila u zeničkoj bolnici, u otpusnom pismu su joj napisali da je muškarac
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u zeničkoj bolnici rodila mrtvo dijete što ju je u potpunosti shrvalo, Begzada Dada Avdić iz Zenice doživjela je još jedan šok vidjevši otpusno pismo koje je dobila na izlasku iz bolnice. 

U pismu je, naime, pisalo kako je ona muškarac

– Doživjela sam ogromni šok i nevjericu s obzirom na to da se radi o specifičnom odjelu, porođaju koji je, nažalost, prošao s mrtvorođenom bebom, da bi na kraju cijele priče, u teškim životnim trenucima, još vidjela da sam i muško – ispričala je ona za Dnevni avaz

Nakon toga, ponovno je postala žrtva sustava i to u rujnu prošle godine kada je kontaktirala Matični ured u Zavidovićima zbog potvrde o bračnom statusu. 

– Tada je uslijedio novi šok. Kazali su mi da sam već udata, odnosno oženjena za vlastitog brata, i to već šest godina – priča ona. Kako nije vjerovala u to što čuje, otišla je provjeriti što se događa, a u matičnom uredu tada su joj objasnili kako je došlo do pogreške koju je napravila starija zaposlenica te su joj se opravdali uz 'događa se'. 

No, niti tu priči nije kraj. 

– Nedavno sam dobila poziv iz Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Kažu da sam izvjesni Selver koji nosi oružje i za kojim traga policija – tvrdi Begzada. 

Zbog ovih apsurda svoju je priču odlučila podijeliti s javnosti u nadi da joj se ovakve stvari više neće događati. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BE
beitsche
19:56 24.06.2017.

Tesko je ovako nesto komentirati. Ovdje se ostaje bez teksta u svim pogledima

ME
Menjik
07:45 25.06.2017.

To je sve normalno u naprednom zapadu, da mijenjas spol, incest i nosenje oruzja u srvhu terorizma. bih se samo prilagodjava.