Zagreb mu okrenuo leđa

Bandić: RH ne treba predsjednika na daljinski upravljač Z. Milanovića

Foto: Pixsell
Bandić: RH ne treba predsjednika na daljinski upravljač Z. Milanovića
27.12.2009.
u 21:20
Prvo javno obraćanje zagrebački gradonačelnik iskoristio je odmah za frontalni obračun sa svojim protivnikom u drugom krugu i sa svojom bivšom strankom.
Pogledaj originalni članak

Milan Bandić slavodobitno je ušao u svoj izborni stožer tek u ponoć i petnaest minuta, nakon što je predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin pročitao njegovo ime odmah nakon Josipovićeva.

>> Rezultati predsjedničkih izbora 2009. (prvi krug)

>> Četiri puta gradonačelnik, a unutar SDP-a doživio fijasko

 Totalni rat u drugom krugu
– Dečki, idemo raditi! Hrvatska treba drukčijeg predsjednika: odlučnog i sposobnog, na kojeg neće utjecati nijedna stranka, koji neće biti pijun ni predsjednik na daljinski upravljač Zorana Milanovića. Treba predsjednika iz naroda, a ne apstraktnog čovjeka iz stranačkog labosa. Hrvatska treba predsjednika koji će joj donijeti stvarnu pravdu, a ne apstraktnu stranačku pravdu – rekao je Milan Bandić.

Prvo javno obraćanje zagrebački gradonačelnik je iskoristio odmah za frontalni obračun sa svojim protivnikom u drugom krugu i sa svojom bivšom strankom, posebice s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

– Kada se Zoran Milanović nije usudio kandidirati za predsjednika, onda je u žrvanj gurnuo Ivu Josipovića. E, takav predsjednik ne treba Hrvatskoj! – jasan je bio Bandić.

O strategiji totalnog rata u drugom krugu naslušali smo se i prije objave rezultata od mnogih njegovih suradnika. Svi su oni uvjereni da će Bandić svojom energijom i iskustvom, puno većim od Josipovićeva, uspjeti nadoknaditi veliki zaostatak. Inače, atmosfera u izbornom stožeru cijelu je večer bila poprilično ležerna jer su svi, već nakon izlaznih anketa, bili potpuno sigurni da će ući u drugi krug.

Ušao uz tambure
– Ovo je sjajna priča. Milan je najveći pobjednik ovih izbora jer je uspio bez stranačke mašinerije. To je znak da se Hrvatska umorila od stranačke politike – likovao je Duško Ljuština, direktor kampanje, još u 19 sati.

U to vrijeme stožer je bio polupust, a tako je bilo sve do sat prije ponoći. Tek tada su Bandićevi simpatizeri brojčano nadjačali čak 118 akreditiranih novinara koji su pak cijelu večer uzalud čekali Milana Bandića, koji se praćen zvucima slavonskih tambura pojavio tek kada je bilo jasno da je prvi dio “misije Pantovčak” uspio.

Među gostima najviše je bilo ljudi iz njegova političkog kružoka, dok su simpatizeri iz svijeta estrade, sporta i biznisa zakazali. 

Sportaši i estradnjaci podržali Bandića, no nisu došli u stožer
Iako su mnogi estradnjaci, kulturnjaci i sportaši predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću pružili javnu potporu na njegovu putu na Pantovčak, sinoć ih u njegovom izbornom stožeru nije bilo mnogo.
 
Od rijetkih koji su došli, izdvojit ćemo bivšeg rukometaša, a sada RTL-ovu zvijezdu Vladu Šolu, bivšu tenisačicu Ivu Majoli, bacačicu kladiva Ivanu Brkljačić, pjevače Vladu Kalembera, Borisa Novkovića i Jasenka Houru te glumicu Miju Begović. ?– Čujte, ne znam zašto moji kolege sportaši nisu došli u većem broju. Možda sjede tu preko, u kafiću – bacio je na šalu uvijek raspoloženi Vlado Šola.
 
Tako su novinari, fotoreporteri i snimatelji sinoć u stožeru brojčano uvjerljivo pobijedili estradnjačko-sportsku reprezentaciju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 123

Avatar trunchbull
trunchbull
07:58 28.12.2009.

Izbori su svakako ljiga i farsa. Hrvatska ne može preživjeti još jednoga Mesića, a u smjeru mesićizma je vode i Josipović i Bandić. Jedan Josip Jurčević koji je među svima najpametniji kandidat dobio je oko 2,5%. Za što se prodaješ moja Domovino? Što li će od tebe biti? Opet ćeš u sužanjstvo, kao kroz devet stoljeća sužanjstva i patnje. Stranci će tvoje blago rasprodavati, kapital će biti u njihovim rukama, a mi ćemo biti njihovi robovi. Ne ćemo se usuditi misliti hrvatski, niti raditi hrvatski. O, moja Domovino ni ne znaš što te čeka.....................

OB
-obrisani-
21:36 27.12.2009.

Ha-ha-ha-..... Bandić je pri kraju puta od \"S Predsjednikom na posao\" do \"S bivšim gradonačelnikom na Zavod za zapošljavanje\". I, kako stvari stoje, već u prvom krugu, presudio mu Maček......

OB
-obrisani-
01:03 28.12.2009.

Azriel Ti očito o politici nisi puno naučio.....,samo ne izađi na izbore,pa će Josipović pohapsiti i one preostale generale. Debil si ti,jer nemaš pojma,kao pravi hrvat,pun jala i zavisti. Ja ću glasovati za Bandića,jer želim katoličku i kršćansku Hrvatsku , a ne ateističku i agnostičku državu,želim čovjeka koji će brinuti više o hrvatskim,a manje o stranim interesima