Ava: Profesor me počeo maltretirati nakon što me pitao volim li lizati

Foto: Dino Stanin/VLM
Ava Karabatić
Foto: Dino Stanin
ava karabatić
Foto: Dino Stanin
ava karabatić
09.10.2009.
u 16:07
Ava Karabatić, optužena za ucjenjivanje profesora Nižića, zanijekala je optužbe, tvrdeći da je novac bio profesorov dar kada je rekla da odlazi iz Zadra.
Pogledaj originalni članak

Zbog profesora Živka Nižića i njegovih maltretiranja mislila sam se prebaciti na studij u Zagreb, nisam više mogla trpjeti da me ponižava, zove me i upućuje poruke seksualnog ali i prijetećeg sadržaja. Nije istina da sam s dečkom i majkom pokušala ucijeniti profesora za 2000 eura.

Trpjela četiri mjeseca

To je bio njegov dar kada je čuo da se zbog njega želim maknuti iz Zadra i da sam o svemu obavijestila obitelj i dečka, a o preostalih 7000 eura koje je profesor dao nisam znala ništa i to je bez mog znanja učinio moj dečko – ovo je novinarima Večernjeg lista ispričala Ava Karabatić, 21-godišnjakinja iz Splita i studentica talijanskog i latinskog jezika na Sveučilištu u Zadru, koja je u srijedu s dečkom Špirom Miličićem (24) i majkom Sanjom Karabatić (39) uhićena zbog sumnje da su ucjenjivali pročelnika Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru Živka Nižića i uzeli mu 9000 eura ucjenjujući ga zbog kompromitirajućih SMS poruka Avi Karabatić.

Ava tvrdi da je ona žrtva i da je četiri mjeseca trpjela ponižavajuće poruke koje joj je upućivao profesor. Tvrdi nam da je već neko vrijeme ona, ali i druge djevojke žrtva profesorovih dobacivanja i seksualnih aluzija.

– Čim je neka cura malo zgodnija, čim ima veće grudi, malo zanimljivije oči, kod profesora Živka Nižića će ili pasti ispit ako mu se ne poda ili će prolaziti, ali u tom slučaju mora biti njegova asistentica, živjeti u njegovu unajmljenom stanu u Diklu i biti žrtva njegova iživljavanja. Sve je počelo ovog proljeća kad sam ga srela u gradu, lizao je sladoled i pitao me: ‘Voliš li lizati’.

- Hvalio me da sam najperspektivnija studentica, a kako sam bila članica kazališta mladih na fakultetu, otuda je i dobio moj broj. Puno su mi na početku značile njegove pohvale jer sam sada u najosjetljivijim godinama i onda sam mu, više kao djedu, poslala poruku “Obožavam Vas” – kaže A. Karabatić.

Prijetnje i pohvale?

No tvrdi da je tada profesor Nižić nastavio slati poruke, u početku one tipa ‘Ljubim ruke’, ‘Hoćemo li na ručak’, da bi sve završilo s ‘Čuvajte se međunarodna droco’, ‘Zašutila si droljo’, ‘Ipak ostajem na faksu’. Nakon toga, kaže, na poruke i pozive više nije htjela odgovarati, no on je i dalje, kako je rekla, navaljivao i tražio da mu mobitelom šalje sliku svojih grudi.

Ž. Nižić nam je danas bio nedostupan iako smo ga tražili kod kuće i na poslu. Budući da su se pojavile tvrdnje da je profesor uznemiravao više studentica, danas smo na Sveučilištu potražili studentice talijanistike, a samo jedna je pristala govoriti. Ona je pak o Ž. Nižiću imala samo riječi hvale.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 60

VB
vin-bush
20:16 09.10.2009.

Profesor Nižić i Mihac,dvije iste budale.Seksualni manijaci.Stavi ti svoju sliku,pa neka ti je žene podrobno izanaliziraju,kao što si ti secirao Avu.Muški šovinista!

MM
Mladen Miletić
20:09 09.10.2009.

Proces sudska praksa ucijenjivače se ostavlja na slobodi da se znaju i mogu obračunavati sa ucijenjenima. Neznam šta mi mamamradi ili dečko ja nisam kriva što neznam lizati !

Avatar Jana
Jana
21:01 09.10.2009.

onda sam mu, više kao djedu, poslala poruku “Obožavam Vas” – kaže A. Karabatić. jadnica!