Austrijski kancelar inzistira

'Njemačka mora odrediti godišnju kvotu, još su milijuni izbjeglica spremni doći'

Foto: Reuters/ PIXSELL
'Njemačka mora odrediti godišnju kvotu, još su milijuni izbjeglica spremni doći'
05.03.2016.
u 23:20
"Još su milijuni izbjeglica spremi doći", upozorio je Faymann, dodajući da trenutno postoji "politika kaotičnog propuštanja".
Pogledaj originalni članak

Austrijski kancelar Werner Faymann ponovo je danas inzistirao na potrebi da Njemačka odredi godišnju kvotu izbjeglica koje će primiti, kako bi se izbjeglo njihovo daljnje privlačenje.

"Njemačka mora odrediti broj izbjeglica koje može prihvatiti i koje bi bila spremna ići preuzeti u Siriju i Tursku", rekao je socijaldemokratski kancelar u razgovoru za nedjeljni broj dnevnog lista Kurier.

Ta kvota bi mogla biti 400.000 izbjeglica godišnje, sugerirao je Faymann na temelju maksimalnog broja od 37.5000 tražitelja azila koje je odredila Austrija, zemlja s 8,5 milijuna stanovnika, za 2016. godinu. "Njemačka mora konačno jasno reći kako stvari stoje, ili će se izbjeglice i dalje kretati u smjeru te zemlje", dodao je austrijski čelnik.

Njemačka je najčešće odredište migranata koji bježe iz područja sukoba na Bliskom istoku u Europu preko Turske i Grčke. "Još su milijuni izbjeglica spremi doći", upozorio je Faymann, dodajući da trenutno postoji "politika kaotičnog propuštanja".

Tijekom posljednja dva tjedna, Makedonija je iz Grčke propustila samo 2000 migranata, koliko ih je samo u dva dana stiglo u Grčku iz Turske. Austrijski kancelar, čija je zemlja u 2015. primila 90.000 migranata, opravdala je postroženje stajališta nedostatkom solidarnosti među zemljama EU.

Europska komisija kritizirala je Austriju zbog uvođenja maksimalnog broja migranata koje je spremna primiti, ali je kancelar rekao: "Ostajemo pri svojim stajalištima".

>> Vojsci na granici nadređena će biti policija

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:16 06.03.2016.

toj invazij treba stati na kraj

KS
krao_sam
08:12 06.03.2016.

Otimaju hrvatima kruh iz usta.