pranje novca

Austrija želi Hrvatskoj prepustiti postupak protiv Sanadera

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
Austrija želi Hrvatskoj prepustiti postupak protiv Sanadera
24.01.2012.
u 22:55
"Sumnja u pranje novca postoji i, odbije li RH preuzeti slučaj, Austrija će voditi kazneni postupak protiv Sanadera!“
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornica austrijskog državnog odvjetništva u Beču Eva Habicher rekla je u srijedu za Večernji list da im Hrvatska još uvijek nije odgovorila na zahtjev za preuzimanje kaznenog postupka protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera zbog sumnje da je prao novac.

Na upit što ako se hrvatsko pravosuđe ogluši na zahtjev austrijskih kolega, Habicher je rekla:

– Istraga je okončana i pokazala je da postoji sumnja u pranje novca. Ako Hrvatska odbije preuzeti taj slučaj, Austrija će voditi kazneni postupak protiv Sanadera.

Dodala je da austrijska strana smatra kako ima mnogo više smisla da se postupak vodi u Hrvatskoj, gdje se Sanader nalazi i gdje je kazneno djelo navodno i počinjeno.

Potvrdila nam je da je Zemaljski kazneni sud u Beču sredinom ovog mjeseca odbio Sanaderov zahtjev za prekid postupka za pranje novca.

Na upit zašto Austrija žuri s prepuštanjem slučaja pranja novca Hrvatskoj dok se još ne zna hoće li se Sanader žaliti na tu odluku i hoće li mu drugostupanjska instanca u Beču prihvatiti žalbu i naložiti obustavu postupka protiv njega, Habicher je odgovorila da to ništa ne mijenja na stvari i da bi takva odluka, ako bi bila donesena, odmah bila proslijeđena Hrvatskoj.

Objasnila je da, kad bi Hrvatska Sanadera oslobodila optužbe za pranje novca, onda ga ni Austrija ne bi mogla više sumnjičiti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar babas
babas
23:17 24.01.2012.

U Hrvatskoj gazda više u buvaru ne ulazi! Pustite ga bar da u Austriji odrobija što ga ide!

OB
-obrisani-
23:56 24.01.2012.

Ostario je Ivo, vrijeme cini svoje . . .

IS
isoni
23:15 24.01.2012.

Kako su uspjeli podmititi austrijsko pravosudje??????????