Nestala u atmosferi

Astronauti ostali bez 3 tone zaliha jer je ruska letjelica izgorjela

Foto: AFP
Astronauti ostali bez 3 tone zaliha jer je ruska letjelica izgorjela
24.08.2011.
u 19:31
Letjelica je astronautima na ISS-u trebala dostaviti zalihe hrane, kisika i goriva, no unatoč padu, posada na postaji ima zaliha za još dva do tri mjeseca
Pogledaj originalni članak

Ruska letjelica Progress M-12M koja je na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) trebala dostaviti tri tone zaliha, izgorjela je u atmosferi, a krhotine su pale na Sibir.

Potvrdila je to ruska svemirska agencija Roscosmos. Letjelica je izgorjela zbog problema u trećoj fazi lansiranja.

Letjelica je astronautima na ISS-u trebala dostaviti zalihe hrane, kisika i goriva, no unatoč padu, posada na postaji ima zaliha za još dva do tri mjeseca.

BBC piše kako je ovo drugi ruski svemirski neuspjeh u posljednjih tjedan dana. Naime, 18. kolovoza raketa Proton lansirala je telekomunikacijski satelit u krivu orbitu.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
20:40 24.08.2011.

Izgleda da će Ameri i ostali požaliti što su se oslonili na Ruse da im dostavljaju opremu na postaju.