Ljubav prema knjizi

Ante Kostelić uredio knjigu koja govori o vojnicima SS-a

Foto: 'Photoshop'
Ante Kostelić uredio knjigu koja govori o vojnicima SS-a
16.04.2010.
u 20:27
Otac naših proslavljenih skijaša Janice i Ivice uredio je knjigu autora Hrvoja Spajića "Waffen SS, mračne sile zločinačke postrojbe"
Pogledaj originalni članak

Waffen SS, mračne sile zločinačke postrojbe, naslov je knjige Hrvoja Spajića koju je uredio Ante Kostelić, otac i skijaški trener Ivice i Janice. Marijan Boršić, prevoditelj i izdavač te uz Antu Kostelića suvlasnik izdavačke kuće Stih, u čijoj nakladi izlazi knjiga "Waffen SS", kazao je kako je riječ o objektivnu prikazu postrojbi SS-a.

Boršić je istaknuo kako se nada da neki zlonamjernici neće na krivi način protumačiti urednički rad Ante Kostelića.

– Ističem da je prije svega riječ o kritici te pojave – rekao je Boršić i dodao da Gipsa smatra jednim od deset najboljih poznavatelja povijesti u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Ivica Kostelić 2003. godine zgranuo je javnost kad je poslije pobjede u Kranjskoj Gori 2003. izjavio da se na startu osjećao "spreman poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941. godine".

Marijan Boršić i Ante Kostelić u izdavačkom poslu zajedno su od 2002. godine, kada je Boršić počeo pisati knjigu "Zlatna knjiga Janice Kostelić". Od tada su izdali 60-ak naslova.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MO
mop74
21:32 16.04.2010.

Ivica se nije uspoređivao s nacističkim već njemačkim vojnicima. Wehrmacht je bila regularna njemačka vojska koju su služili svi Nijemci, a većina nisu bili nacisti (na zadnjim višestranačkim izborima u Njemačkoj 1932. nacisti su dobili jedva 37% glasova). Stranačke postrojbe NSDAP zvale su se Waffen SS i nisu bile pod zapovjedništvom Wehrmachta.

OB
-obrisani-
21:19 16.04.2010.

Anti skidam kapu jer je kao trener dodirnuo nebo. No kao čovjek valja se po blatu. Tuđmana obožava, hvali se nebeskim hrvatstvom, a djecu je lažno prijavio u Monte Carlo. Samo da ne bi plaćali porez domovini koju toliko \"vole\" i koja im je dala stipendiju. Oni koji tvrde da Kostelićeva djeca nisu imala potporu, ne znaju pravo stanje stvari. Nakon svega nevedenoga i ne čude biseri njegove dječice. Janica je u prijavi lagala da ne posjeduje nekretnine. Samo da bi zadržala gradski stan u Zagrebu. Ivica se osramotio uspoređujući svoju formu s onom nacističkih vojnika. Zaboravio je da pametan misli što govori, a budala govori što misli!

BA
barni
08:55 17.04.2010.

Nisam čitao knjigu i ne zanima me. Ali sam gotovo siguran da niti autor ovoga članka nije pročitao knjigu. Samo objavljivanje toga da je netko nesto objavio u ovom je slučaju sud. I još, da ne bi netko bio u nedoumici, spominje se epizoda s Ivičinom izjavom. Još samo nedostaje neki upitnik u naslovu priloga!