potez Bidenove administracije

Amerikanci bombardirali proiransku bazu u Siriji: Smrtno stradalo 17 osoba

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Joe Biden
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden visits the National Institutes of Health (NIH) in Bethesda, Maryland
26.02.2021.
u 07:23
Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Države su u petak bombardirali položaje proiranske milicije na sjeveroistoku Sirije, usmrtivši 17 osoba u prvoj vojnoj operaciji administracije Joea Bidena kao odgovor na nedavne napade na zapadne interese u Iraku.

Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu koji je koristila proiranska milicije Kataeb Hezbollah.

Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH) uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Boukamal.

Dok predsjednik Joe Biden čeka gestu iz Teherana prije ponovne uspostave sporazuma koji je Washington povukao 2018. godine pod upravom Donalda Trumpa, posljednjih su dana proiranske oružane skupine izvele tri napada.

U ponedjeljak su rakete pale u blizini američkog veleposlanstva u Bagdadu, a u subotu je je napadnuta iračka zračna baza Balad.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 83

ZN
znam
07:36 26.02.2021.

Biden, najsveziji kandidat za Nobela.

KU
Kultura
08:50 26.02.2021.

Srecom je otisao onaj ratoborni Trump.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
07:51 26.02.2021.

Počeo je Biden. Nije dugo izdržao "demokrat".