testiran u bijeloj kući

Američki političar se rugao ljudima koji nose maske, a sada je pozitivan na koronu

Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
House Judiciary Committee markup of the Justice in Policing Act
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Attorney General Barr Testifies Before House Judiciary Committee, in Washington
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Rep. Louie Gohmert, R-Texas, speaks during a U.S.House Judiciary Committee, in Washington
30.07.2020.
u 10:04
Louie Gohmert je u novom videu na Twitteru objavio da je ipak počeo nositi masku
Pogledaj originalni članak

Republikanski zastupnik, koji je za vrijeme boravka u američkom Kongresu redovito odbijao nositi masku za lice pozitivan je na koronu, potvrdio je osobno u srijedu u tvitu.

Louie Gohmert, koji je trebao putovati s američkim predsjednikom u Teksas, po dolasku u Bijelu kuću podvrgnut je rutinskoj kontroli i test je pokazao da je pozitivan na virus, izvijestio je Politico pozivajući se na razne izvore.

Gohmert je nakon toga priznao da je u srijedu na ulasku u Bijelu kuću imao brzi test koji se pokazao pozitivnim, a nakon toga je još jedan bris potvrdio da je zaražen.

U videu postavljenom na Twitteru kazao je kako nema simptoma no "očito je da imam virus iz Wuhana", koristeći pojam koji je ranije koristio Donald Trump kako bi opisao virus koji je prvi put otkriven u tom kineskom gradu.

Do sada je najmanje sedam zastupnika američkog Kongresa, kako Senata, tako i Predstavničkog doma, zaraženo koronavirusom te još troje zaposlenih u Bijeloj kući.

Gohmert je u novom videu na Twitteru objavio da je ipak počeo nositi masku.

Gohmert je bio ovog tjedna s američkim državnim odvjetnikom na sjednici odbora za pravosuđe i, prema snimkama, prije sjednice bili su u bliskom kontaktu i nijedan nije imao masku.

"U proteklom tjednu ili dva nosio sam masku više nego u prethodna četiri mjeseca i nosio sam je na sjednici odbora", kazao je.

Taj zastupnik iz Teksasa ranije je branio svoju naviku da ne nosi masku tvrdeći da se redovito testira te je u određenoj mjeri i ismijavao ljude koji nose maske.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

NE
Nepokolebljiv
12:42 30.07.2020.

Lako za politicara! On je medicinski neznalica pa si moze dozvoliti javno se osramotiti. Imamo mi na nasem djelu balkanskog regiona strucnjake doktore medicine, doktore znanosti, profesore, primarijuse, gospoda boga striceve i prvom prilikom se sreli s koronom bez da ju gledaju na TV i seprtlje poberu bolestinu! Tko se sada tu treba sramotiti?

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:17 30.07.2020.

I, što? Ako je dobio Coronu umrijet će?