Rusija se uzdiže

Američki general upozorio: NATO-ova prednost pred Rusijom se istrošila

Foto: Mohssen Assanimoghaddam/DPA/PIXSELL
Ilustracija
Foto: AARON BERNSTEIN/REUTERS/PIXSELL
Joseph Dunford
19.09.2019.
u 14:32
- Rusija je suparnik, a NATO-ova prednost pred Rusijom koja se uzdiže je erodirala - rekao je Dunford nakon sastanka u Sloveniji
Pogledaj originalni članak

NATO-ova prednost pred Rusijom je "erodirala", upozorio je general Joseph Dunford, predsjednik Združenog stožera američkih oružanih snaga.

Uslijed jačanja Rusije i uspona nasilnog ekstremizma u dijelovima Azije, Afrike i Srednjeg istoka NATO mora osigurati da je svaka odluka koju donosi danas i u budućnosti vođena strategijom, rekao je Dunford.

U sažetku rasprava s prošlotjednog sastanka NATO-va vojnog odbora u Sloveniji Dunford je istaknuo kako se prednost NATO-a pred Rusijom istrošila, prenosi Radio Free Europe.

- Rusija je suparnik, a NATO-ova prednost pred Rusijom koja se uzdiže je erodirala - rekao je Dunford prekjučer.

Rekao je da su u NATO-u toga svjesni, zbog čega je alijansa u svibnju odobrila novu strategiju.

Britanski zračni maršal Stuart Peach, predsjednik vojnog odbora, rekao je da će Britanija NATO-u omogućiti da "izvršava svoju osnovnu misiju - obranu gotovo milijardu ljudi", prenosi Newsweek.

VIDEO Ruski SU-27 potjerao NATO-ov F-18 od aviona ministra obrane:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

ĐU
Đueo
18:35 19.09.2019.

SSSR je ekonomski uništila trka u naoružanju. Nisu znali da je to zmaj od papira. Danas Putin amerikancima prodaje istu igru.

XA
xaron
17:31 19.09.2019.

Generali svašta pričaju, pa tako i ovaj. Amerika je najjača i nema nekih ozbiljnih vanjskih neprijatelja. Američki neprijatelji koji je stvarno ugrożavaju su unutrašnje tenzije : rasne, etničke, religiozne, socijalne...i jedino one im mogu doči glave.

Avatar Uskok
Uskok
15:17 19.09.2019.

Dobra je Rusija ali ovo je malo pila naopako. Da se povećaju izdvajanja za obranu. Ne treba podcjeniti Rusiju. Ali ni precijeniti.