ostavljena u šumi

Alka traži sigurno dvorište i ruke koje će je maziti

Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
Foto: Privatni album
Alka
18.06.2015.
u 21:41
Iako je velika, kujica je jako plaha i strancima prilazi sa strahom i oprezom
Pogledaj originalni članak

Alkina priča počinje kao i brojne priče napuštenih pasa. Ne zna se čija je, otkud je došla i tko ju je ostavio.

Još za zimskih dana pojavila se u šumi blizu Pleternice. Radnici šumarije napravili su joj sklonište i povremeno je hranili ostacima ručka. Šuma je bila njezin dom nekoliko mjeseci, nitko joj se zbog veličine nije usudio prići. Sve dok za nju nije saznala jedna od volonterki.

- Našla sam je kako leži pored improviziranog skloništa, nije reagirala i nije željela prići. Priznajem, bojala sam je se. Drugi dan došla sam s volonterkom koja joj je polako prišla i stavila ogrlicu. U auto je ušla bez problema pa smo je dovezle kući – ispričala je Maja T. kako je teklo spašavanje.

Veterinar nije pronašao čip, a Alka je na sebi imala puno krpelja pa je odmah dobila odgovarajuću terapiju. Potpuno se oporavila, ali i dalje je plaha.

- Sve što je našim kućnim ljubimcima normalno, za nju je nepoznato. Obožava ukućane s kojima komunicira svaki dan, ali strancima prilazi sa strahom i oprezom. No, onaj s kim se Alka sprijatelji dobiva velikog krznenog prijatelja koji se gura na maženje – opisuje kujicu njezina teta čuvalica. Zbog plahosti za nju traži dom u kojem nema male djece, a idealna bi bila kuća s dvorištem jer Alka ne voli biti unutra. Lanac i boks ne dolaze u obzir. Mace ne voli, a pseće društvo bira. Svi muški su dobrodošli, ali se ne slaže sa svim kujicama.

Udomiteljima kujica dolazi cijepljena, čipirana i sterilizirana, ostale informacije možete dobiti na 099/69-88-070.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.