Danas sastanak sa sindikatima

Aladrovića iznenadila odbijenica: Vlada će vrlo brzo poduzeti korake da se ovo zaustavi

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sindikati o štrajku u školama
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sindikati o štrajku u školama
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sindikati o štrajku u školama
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sindikati o štrajku u školama
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sindikati o štrajku u školama
29.11.2019.
u 13:12
Ocijenio je kako situacija u kojoj su prosvjetni radnici odbili ponudu Vlade za povećanjem dodataka na plaću od 3+1+1 posto, uz rast osnovice od 6,12 posto za sve u javnim službama, nije logična ni racionalna
Pogledaj originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je da je iznenađen odbijenicom prosvjetara, ustvrdivši da je ponuda Vlade bila konstruktivna i kvalitetna, te je najavio da će se još danas sastati sa sindikatima.

"Odbijenica je vrlo visoka, iznenadilo me toliko odbijanje konstruktivne i kvalitetne ponude Vlade. Njome smo nadmašili financijska očekivanja, sada se radi o teškoj situaciji koja zahtjeva dodatnu pažnju u dijalogu sa sindikatima", rekao je Aladrović novinarima nakon potpisivanja novog Temeljnog kolektivnog ugovora za državne službe.

Ocijenio je kako situacija u kojoj su prosvjetni radnici odbili ponudu Vlade za povećanjem dodataka na plaću od 3+1+1 posto, uz rast osnovice od 6,12 posto za sve u javnim službama, nije logična ni racionalna.

Sindikalni čelnici su u pregovorima tražili povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto, radi zadovoljenja materijalnog statusa učitelja i nastavnika, a Vlada im je to i ponudila, ali u drugačijem obliku, tvrdi ministar. 

"Mi smo na druge načine ponudili zadovoljenje materijalnog statusa prosvjetnih radnika. Mi im sada nudimo 80 posto početnog zahtjeva, plus povećanje kroz kolektivni ugovor, no došlo je do odbijanja. Ovdje imamo puno dublji i puno veći problem od samog koeficijenta, osnovice i dodatka", kaže Aladrović. 

Najavio je kako će se još danas sastati sa sindikatima, no nije želio otkriti hoće li na stolu biti razgovori o koeficijentima.

Poručio je kako u ovom trenutku jedno može reći da će Vlada "vrlo brzo poduzeti korake da se ovo zaustavi, iz jednostavnog razloga da se učenici vrate u školske klupe".

Video: Plenković o ponudi Vlade prosvjetarima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

NK
Najam krova
13:58 29.11.2019.

Ja nisam iznenađen što je Aladrović iznenađen.

Avatar southman
southman
13:20 29.11.2019.

Mene bi iznenadio drugačiji postotak. Pa učitelji su u 90% slučajeva iznikli iz Filozofskih fakulteta posebno zagrebačkog. Čemu se onda čuditi. Naravno da treba ovo zaustaviti.

RP
rpzagreb
16:38 29.11.2019.

Odstupite jer bez vas će sve biti bolje, uređenije i ljudskije.