NEPOGODE

Akumulacije Slanac i Seginac zaustavit će bujice s Papuka

Foto: Dragutin Šantoši
Akumulacije Slanac i Seginac zaustavit će bujice s Papuka
15.06.2010.
u 17:32
Za zaštitu od poplava na slatinskom i čačinačkom području u iduće dvije godine planira se potrošiti oko 57 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA – Područje Virovitičko-podravske županije je po cijeloj svojoj dužini smješteno uz Krndiju, Papuk i Bilogoru, pa se ogromne količine oborinskih voda svake godine slijevaju prema gradovima i naseljenim mjestima u nizini, poplavljujući građanima obiteljska gospodarstva i poljoprivredne površine, čineći im štetu koja će ove godine prerasti iznos od nekoliko stotina milijuna kuna.

Elementarna nepogoda, izazvana stoljetnim kišama, prije dvadesetak dana najveće je štete prouzročila na slatinskom području i na području Općine Zdenci. Tada je župan Tomislav Tolušić oštro kritizirao 'Hrvatske vode' zahtijevajući od njih brzu i učinkovitu akciju kako se slične katastrofe ne bi ponavljale. Zbog ogromnih šteta na području ove županije Hrvatske vode su revidirale planove izgradnje akumulacija, pa će od dvadesetak planiranih, ove godine započeti izgradnja 2 najpotrebnije akumulacije.

– Imamo građevinsku dozvolu, pa uskoro krenuti izgradnja akumulacije 'Slanac' kapaciteta 2,4 milijuna kubika vode, vrijedne oko 42 milijuna kuna, na slatinskom području. Druga akumulacija 'Seginac', kapaciteta 800.000 kubika i vrijedna oko 15 milijuna kuna, gradit će se na području Čačinaca, izjavio je Jadranko Husarić, direktor 'Hrvatskih voda'.

Zaključeno je da svoj dio posla moraju obaviti i Hrvatske ceste koje trebaju urediti putne kanale uz svoje prometnice, pa će se i na taj način smanjiti štete od oborinskih poplava.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
papundek
19:15 15.06.2010.

\"Zaključeno je da svoj dio posla moraju obaviti i Hrvatske ceste koje trebaju urediti putne kanale uz svoje prometnice, pa će se i na taj način smanjiti štete od oborinskih poplava.\" znači, treba se desit sranje da Hrvatske vode počnu raditi svoj posao. Al uplatnice rdovno šalju