Krimski vođa:

'Ako svijet prizna neovisnu Škotsku, mora priznati i Krim'

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
'Ako svijet prizna neovisnu Škotsku, mora priznati i Krim'
10.09.2014.
u 17:05
– Ako većina u bilo kojoj državi ili regiji donese odluku o neovisnosti, ja ću to osobno podržati – kazao je Aksionov
Pogledaj originalni članak

Krimski vođa lojalan Rusiji Sergej Aksionov (na fotografiji s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom) kazao je da ako svijet nakon referenduma prizna Škotsku, tada mora jednako postupiti i s crnomorskim poluotokom koji se odvojio od Ukrajine i priključio Rusiji, piše France24.

Kazao je da "Zapad neće imati 'drugu opciju' osim priznanja krimskog razlaza s Ukrajinom, ako prihvati škotski referendum za odvajanje od Ujedinjenog Kraljevstva. Krim se odvojio od Ukrajine i pridružio Rusiji nakon referenduma koji zapadne sile nisu priznale, a Škoti će 18. rujna glasovati o svojoj neovisnosti.

– Ako većina u bilo kojoj državi ili regiji donese odluku o neovisnosti, ja ću to osobno podržati – kazao je Aksionov ruskoj agenciji Interfax te dodao da ljudi koji žive na određenom mjestu bolje razumiju što se ondje događa i imaju pravo donijeti odluku. Međunarodna zajednica odbila je priznati rusku aneksiju Krima koja se dogodila nakon što je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič podnio ostavku. Rusija podršku odvajanju Krima od Ukrajine objašnjavala je tvrdnjom da su djelovali kako bi zaštitili stanovništvo koje govori ruski jezik te su na poluotok poslali svoje vojne trupe i zauzeli ključne položaje prije održavanja referenduma.

>>Škotski premijer pokazao Londonu da nije tek dvorska luda

>>51 posto Škota za nezavisnu državu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

Avatar MK
MK
17:41 10.09.2014.

...to nebi bilo priznanje neovisnosti Krima, nego priznanje aneksije Krima od strane Rusije. ...opet li ga muti.

L0
luena 01
17:40 10.09.2014.

@N.Ternova Ukraina se izjasnila i odlucila za EU ,ima pravo na to kao i sbaka neovisnai priznata drzava podrzavana od drugih i EU sto bi ruska strana trebala respektirati ... Zbog cega se Rusija uzprotivila ,ne jer joj je Ukraina na srcu nego iz svojih starteskih interesa koje je vidila da polako gubi primanjem Ukraine u EU.. Kako su Nato i Amerika imali ili imaju iste te interese imaju i Rusi...

L0
luena 01
17:31 10.09.2014.

Bezglavo i bezrepno laprdanje rusa,niste vi stitili stanovnistvo koje govori ruski jezik, nego svoje strateske i geostrateske interese.... Nitko normalan nece i ne moze reci da je mirni razlaz Skotske sa Britanijom i ovaj oruzani sukob koji se vodi u Ukraini isto i na osnovi toga trazit priznanje Krima... Rusi su svojim potpisivanjem kod sporazuma priznali Ukrainu u cjelovitosti ali to su sad ocito zaboravili....