OTIŠLI U RAT, STRADALI OD NEVREMENA

Afganistanska oluja ubila trojicu francuskih vojnika

Foto: afp
Afganistanska oluja ubila trojicu francuskih vojnika
27.09.2009.
u 11:33
Jednog vojnika je udario grom, dok su ostala dvojica izgubila život u nabujaloj, planinskoj rijeci. Francuska u Afganistanu ima 3 tisuće vojnika raspoređenih najviše na istoku te države.
Pogledaj originalni članak

Trojica francuskih vojnika poginula su na sjeveroistoku Afganistana, spletom nesretnih okolnosti zbog udara oluje. Pogunuli su u Kapisa pokrajini tijekom noći kada je udarila vrlo žestoka oluja, priopćili su francuski dužnosnici.

Jednog vojnika je udario grom, dok su ostala dvojica izgubila život u bujici planinske rijeke.

Francuska je među vodećim zemljama koje doprinose NATO stabilizacijskim naporima u Afganistanu, s više od 3 tisuće vojnika raspoređenih najviše na istoku te države.

Tri poginula vojnika platila su svojim životima francusku odanost miru i sigurnosti za afganistanski narod, izjavio je u povodu stradavanja francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Prošlog mjeseca deset je francuskih vojnika poginulo, dok ih je 21 ranjeno u zasjedi u koju su upali u istočnom dijelu Kabula.

Napad preživio afganistanski ministar

Nešto ranije danas napad se dogodio i na afganistanskog ministra energetike Ismaila Khana, koji je preživio eksploziju bombe. No, ne i četvoro ljudi u njegovoj pratnji.

Kan se sa suradnicima vozio prema zračnoj luci u blizini grada Herata kada je blizu njegova automobila eksplodirao motocikl.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NJ
Njamanjam
13:58 27.09.2009.

Zasjeda kod Kabula se dogodila prošle godine,a ne prošlog mjeseca. A na slici su britanski vojnici, a ne francuski. Zar je teško googlati?

AL
alijagjas
14:08 27.09.2009.

Okupatorski vojnici nista bolje ni ne zasluzuju!