NAMJEŠTENI NATJEČAJI

Afera bojanja tunela: Optužnica vraćena na doradu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Mala Kapela
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
mala kapela
23.02.2017.
u 16:45
Petoricu i jednu tvrtku tereti se za kaznena djela protiv gospodarstva, odnosno zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju ili poticanje na tu zloporabu.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački Županijski sud u četvrtak je vratio Županijskom državnom odvjetništvu na doradu optužnicu protiv bivših čelnika Hrvatskih autocesta (HAC) i Skladgradnje koje se tereti da su 2008. namjestili natječaj i preplatili bojenje cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, čime su HAC oštetili za 17,7 milijuna kuna.

Odluku prema kojoj se optužnicu vraća tužiteljstvu na doradu zbog boljeg razjašnjenja stvari, objavio je danas strankama u postupku predsjednik Sudskog vijeća Zdravko Majerović.

Optužnicom, koju je Državno odvjetništvo podignulo lani u lipnju nakon šestipolgodišnje istrage, obuhvaćeni su bivši predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer poslovne jedinice Željko Kandžija te direktor Skladgradnje Slaven Žužul, čija se tvrtka u bojenju tunela navodno okoristila za višemilijunski iznos.

Tužiteljstvo ih tereti da su 2008. namjestili natječaj i preplatili bojenje cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, čime su HAC oštetili za 17,7 milijuna kuna.

Čelnici HAC-a optuženi su da su se od studenoga 2008. do kraja rujna 2009. na traženje Žužula dogovorili zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja materijalne dobiti namještanjem i plaćanjem po višestruko višim cijenama poslove premazivanja bojom cijevi dva hrvatska najdulja tunela.

Petoricu i jednu tvrtku tereti se za kaznena djela protiv gospodarstva, odnosno zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju ili poticanje na tu zloporabu.

>> Obrana tvrdi da su dokazi u aferi bojanja tunela prikupljeni nezakonito

>> Odbijen zahtjev obrane za izdvajanjem nezakonitih dokaza, spis se seli na Vrhovni sud

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RI
rikavac
17:35 23.02.2017.

Clanak objavljen prije sat a nema nijedan komentar.Domoljubi gdje ste?

MI
Mimizo
20:21 23.02.2017.

ništa od ove optužnice jer nema dokaza a šta je sa aferama sdp a i hns a

WU
wuggibiba
19:57 23.02.2017.

Odakle su dosli ovi "posteni Hrvati".?